àngel de la mort

Alemanya investiga l'infermer que pot haver matat fins a 84 persones

La justícia ha desenterrat fins a 134 cossos amb vincles amb l'assassí, que injectava substàncies als seus pacients per causar-los una parada circulatòria

Un infermer alemany podria haver assassinat 84 malalts. / ATLAS/VÍDEO

Un infermer alemany podria haver assassinat 84 malalts.
cmontanyes39840274 niels170828180536

/

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Alemanya està terroritzada pel que podria ser un dels pitjors assassins en sèrie de la seva història recent. El 2015 la justícia alemanya condemnava Niels H., infermer de la localitat d'Oldenburg, al nord del país, per haver assassinat dos dels seus pacients i haver-ho intentat en tres ocasions més. Dos anys més tard, la policia ha assegurat aquest dilluns que investiga el passat d'aquest home i que aquesta xifra podria créixer fins a les 84 víctimes.

Després de ser jutjat el 2008 i el 2015, Niels H. va ser condemnat a cadena perpètua. A més d'aquestes cinc víctimes l'infermer també va ferir de gravetat un altre pacient quan operava a la clínica Delmenhorst. Malgrat el seu historial, les autoritats no han revelat la seva possible relació amb altres morts fins ara. Després de tres anys d'investigació, la policia assenyala de nou l'assassí després d'haver desenterrat les restes de fins a 134 persones que presentaven connexions amb ell. Segons Johann Kühme, cap de la policia d'Oldenburg, les xifres podrien ser encara més altes, ja que alguns dels morts van ser cremats després de la seva defunció. "El que sabem va molt més enllà de la nostra imaginació", ha assegurat.

Entre el 2003 i el 2005, l'acusat i condemnat va admetre haver atacat uns 90 pacients. El seu 'modus operandi' es basava a injectar-los una substància que els provocava una parada cardiorespiratòria o un col·lapse en la circulació. Com ha explicat el canal NDR, amb això Niels H. pretenia matar els seus pacients per després intentar reanimar-los i convertir-se així en un heroi davant els seus companys. En la majoria d'ocasions aquest intent d'heroïcitat va acabar en tragèdia.

Col·laboració en els assassinats 

Notícies relacionades

Fins ara la fiscalia ha provat la mort de 37 persones a Delmenhorst. Caldria sumar-hi les sis morts ja admeses per l'infermer quan treballava a la clínica Oldenburg. ¿Com un sol home va poder portar a terme una massacre així sense que ningú se n'adonés? Segons l'oficina de la fiscalia a Delmenhorst, es coneixien les activitats de Niels H. Així s'estudia considerar que tant dos físics com el responsable del centre són responsables d'assassinat a l'haver obviat la informació davant la justícia.

"Els assassinats podrien haver sigut evitats", ha sentenciat Kühme. Tant la policia com la justícia alemanya cada vegada tenen més clar que tots aquests assassinats no podien passar desapercebuts, i se segueix investigant el paper que hi podria tenir la cínica Oldenburg. "Algú havia de conèixer aquestes anormalitats", ha afegit el cap dels cossos de seguretat.