AMB EL 'HASHTAG' #CITIESFORPEACE

Alcaldes de tot el món expressen el seu suport a la manifestació de Barcelona

Els regidors de París, Londres, Brussel·les o Nova York se sumen al crit de #Notincpor contra el terrorisme

Nombrosos ciutadans després del minut de silenci.

Nombrosos ciutadans després del minut de silenci. / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

La manifestació de Barcelona contra el terrorisme al crit de #Notincpor traspassa fronteres. Els alcaldes de París, Londres, Brussel·les, Nova York o Madrid són alguns dels que, a través de Twitter i amb el 'hashtag' #Citiesforpeace (Ciutats per la pau) han expressat en les últimes hores la seva solidaritat amb les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils i la seva repulsa al terror que vol imposar el gihadisme.

Una de les més actives ha sigut l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo. "Els barcelonins es manifestaran per dir 'no' al terrorisme. Amb els alcaldes de tot el món, estem al seu costat", es llegeix al seu tuit.

Després d'ella, l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que, tot i que aquest dissabte assistirà a la manifestació de Barcelona, també ha penjat un missatge amb vídeo a Twitter. "Estarem amb vosaltres. Si Barcelona no té por, Madrid no tenim por", ha escrit Carmena.

L'alcalde de Londres, Sadiq Khan, una altra ciutat que ha patit el terror gihadista, ha assenyalat que "Londres està al costat de Barcelona en el record de les víctimes dels atemptats". Sadiq Khan subratlla en el seu tuit; amb el 'hashtag' #WeAreNotAfraid (No tenim por) que "aquells que busquin instal·lar la por i la divisió amb actes covards de violència fracassaran. Els nostres ciutadans no seran ni atemorits ni dividits".

Una altra ciutat sacsejada pel terrorisme gihadista és Brussel·les. El seu alcalde, Philippe Close, ha destacat que "Brussel·les està al costat de Barcelona, junts som més forts". En el seu tuit, amb menció a Ada Colau, ha afegit el 'hashtag' #Notincpor.

Des dels Estats Units, els alcaldes de Nova York, Bill de Blasio, i Boston, Marty Walsh, ciutats totes dues que han patit l'11-S la primera, i l'atemptat en la marató de Boston la segona, també s'han sumat a la campanya #CitiesForPeace. De Blasio ha escrit en un tuit que "els ciutadans de Barcelona han mostrat al món una increïble fortalesa davant un atemptat terrible. Nova York està amb vosaltres".

Notícies relacionades

I Walsh ha penjat un missatge en vídeo dirigit a "la nostra ciutat germana, Barcelona". "Barcelona, mentre la ciutat comença a recuperar-se, espero que trobeu encara més força els uns en els altres".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els ha agraït a tots les mostres de suport.