Mohamed Aalla arriba a Ripoll després de ser posat en llibertat per l'Audiència Nacional

El detingut en l'operació contra la cèl·lula gihadista va arribar en taxi fiat per un taxista

zentauroepp39766057 gra024  tres cantos  madrid   22 08 2017   mohamed aallaa  d170822102655

zentauroepp39766057 gra024 tres cantos madrid 22 08 2017 mohamed aallaa d170822102655 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts

Mohamed Aalla, propietari del cotxe que va atemptar a Cambrils, ha arribat aquest dimecres a casa seva a Ripoll després de ser posat en llibertat condicional pel jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, segons ha confirmat el seu pare a Europa Press.

Aalla ha arribat a casa seva al número 24 de la plaça Gran de Ripoll de matinada i la família li ha pagat el taxi des de Madrid perquè ell no tenia diners.

El magistrat va decretar aquest dimarts la seva posada en llibertat després de prendre-li declaració, encara que haurà de comparèixer cada dilluns en aquest jutjat o el que es trobi més a prop del seu domicili, facilitar un número de telèfon on estigui localitzable, a més que té prohibit sortir d'Espanya.

Andreu va estimar en el seu acte que els indicis que pesen sobre ell sobre la seva presumpta col·laboració amb la cèl·lula gihadista "no són prou sòlids per poder decretar una mesura tan excepcional com la de presó preventiva". 

El portava el seu germà

I és que, segons va explicar, aquests indicis es limiten a aparèixer com a titular del vehicle Audi A3 amb què es va cometre l'atemptat de Cambrils, si bé totes les dades fins ara recopilades indiquen que "el verdader propietari era el seu germà Youssef Aalla".

El magistrat instructor de la investigació va prendre declaració aquest dimarts als quatre detinguts per la seva presumpta vinculació amb els atemptats, que pugen a 15 víctimes mortals.

Notícies relacionades

El jutge va dictar presó incomunicada i sense fiança per a Mohamed Houli i Driss Oukabir, dos dels quatre detinguts, pels delictes d'integració en organització terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, encara que en el cas d'Houli li suma també els delictes de dipòsit d'explosius i estralls.

Respecte al gerent del locutori de Ripoll, Salh el-Karib, el jutge Andreu va ordenar que quedés detingut en dependències policials a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 4 per un temps no superior a 72 hores perquè es puguin practicar les diligències que s'estan fent aquest dimarts en el local que regenta.