Il·localitzable

Juana Rivas no es presenta a una nova citació judicial per decidir sobre els seus fills

A aquesta cita sí que hi han assistit la seva advocada i el pare dels nens acompanyat del seu lletrat

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

1
Es llegeix en minuts

Juana Rivas, que segueix il·localitzable després d'incomplir el 26 de juliol l'ordre d'entregar els seus fills al pare, Francesco Arcuri, no s'ha presentat aquest dilluns al matí a la vista al Jutjat de Primera Instància 3 de Granada per acordar possibles mesures de protecció cap als menors demanades per la seva exparella.

A aquesta cita, fixada a les 10.00 hores i a porta tancada, sí que hi ha anat l'advocada de la mare de Maracena (Granada), María Castillo, a més del pare dels nens, acompanyat aquest últim del seu lletrat, Adolfo Alonso; tots ells han eludit fer declaracions als mitjans de comunicació a l'entrada al jutjat.

La citació es va mantenir després que Arcuri demanés al jutjat de família que acordés mesures de protecció "extraordinàries i urgents" per als seus fills abans que la causa arribés a la via penal, de la qual s'encarrega el Jutjat d'Instrucció 2 de Granada.

Aquest últim òrgan judicial també va citar el 8 d'agost les dues parts i, davant la incompareixença de la mare, va decretar la vigent ordre de detenció i presentació en seu judicial que pesa sobre Juana Rivas.

Notícies relacionades

A través de la seva representació legal, la mare va demanar empara al Tribunal Constitucional i l'anul·lació de l'ordre d'entregar-li els nens a Arcuri, condemnat el 2009 per lesions en l'àmbit familiar i a qui va denunciar el 2016 per maltractament, després de tornar a Espanya des d'Itàlia.

Dimecres passat, 16 d'agost, el Constitucional, la seva última opció en la justícia nacional, no va admetre el recurs d'empara a l'al·legar "extemporaneïtat" en la presentació de la demanda de la dona, que va anunciar que buscarà al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) la protecció als dos menors que creu que no li ha donat Espanya.