Ciutadans i serveis d'emergència encapçalaran la manifestació contra el terrorisme

Generalitat i Ajuntament demanen que siguin els col·lectius ciutadans els que tinguin el protagonisme

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona volen que la manifestació de dissabte que ve, dia 26, a les 18.00 hores, a la capital catalana per rebutjar els atemptats estigui encapçalada per membres dels serveis d'emergències i altres col·lectius ciutadans que van ajudar víctimes i afectats.

Segons han explicat a Europa Press fonts de les dues institucions, es tracta d'un desig expressat "des del primer moment", abans que la CUP es queixés davant la possibilitat que fos el rei Felip VI i altres autoritats estatals els que encapçalessin la manifestació.

Notícies relacionades

L'objectiu tant de la Generalitat com de l'Ajuntament és que siguin "els ciutadans" els que liderin la concentració perquè consideren que són ells els verdaders protagonistes, i tots dos remarquen la necessitat de mantenir la unitat.

Per això, tots dos advoquen per donar tot el protagonisme a policies, serveis mèdics, taxistes, comerciants i tots aquells col·lectius que d'una manera o altra van ajudar els afectats, si bé els detalls de la manifestació encara no s'han tancat.