La mare de l'únic gihadista fugit: "Entrega't a la policia"

La progenitora del terrorista que probablement va atemptar a Barcelona prefereix que vagi a la presó que no que mori

zentauroepp39741100 gra326  ripoll  girona   19 08 2017   un grupo de mujeres mu170820122851

zentauroepp39741100 gra326 ripoll girona 19 08 2017 un grupo de mujeres mu170820122851 / Robin Townsend

1
Es llegeix en minuts

La mare de Younes Abouyaaqoub, sospitós d'haver comès l'atemptat de la Rambla i d'haver matat un home per fugir en el seu cotxe de Barcelona, l'únic membre conegut de la cèl·lula gihadista encara fugit, ha demanat al seu fill que s'entregui perquè és millor que estigui pres que no que mori, i ha rebutjat els atemptats que han causat 15 víctimes mortals a la capital catalana i Cambrils.

En una concentració de veïns musulmans de Ripoll per demanar pau, Ghanno Gaanimi, la mare del home més buscat d'Espanya, ha demanat al seu fill aquest cap de setmana "que vagi a la policia, que s'entregui", perquè prefereix que estigui a la presó que no que estigui mort, segons ha traduït de l'àrab una familiar.

La dona ha assenyalat que ella no té "la culpa de res d'això" i ha reclamat al seu fill, de 22 anys, que vagi a veure-la, que vagi amb ella. "No vull que matin els altres, que són persones", ha afegit.

Culpa de l'imam

Així mateix, la cosina de Younes Aboyaaqoub s'ha declarat convençuda que ha sigut l'imam Abdelbaki Es Satty qui hauria "manipulat" el grup de Ripoll.

"No sabem si estan vius o estan morts, no sabem on són", ha subratllat la dona, que ha defensat l'aparent normalitat dels joves musulmans implicats en els atemptats.

També ha fet declaracions en la petita concentració de Ripoll, en castellà, la germana de Mohamed i Omar Hychami, abatuts durant l'atac a Cambrils: "És mentida, s'han equivocat, no són ells. Ells estan de viatge. I encara estic esperant que no siguin ells". "No sospitàvem absolutament res", han afegit.

Notícies relacionades

"Eren uns nois molt normals", ha indicat la dona, que ha explicat que de vegades anaven a Vic (Osona) o a la capital catalana, "com tots els joves d'aquesta edat".

Segueix en directe tota la informació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils.