AGRESSIÓ SEXUAL

Tres detinguts per violar una noia a Lloret

Els suposats agressors són turistes i aquest divendres passaran a disposició judicial

zentauroepp39716316 fa ana de l hotel planas de lloret de mar  on hauria tingut 170817120327

zentauroepp39716316 fa ana de l hotel planas de lloret de mar on hauria tingut 170817120327 / Xavier Pi

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres joves acusats de violar col·lectivament una noia de 19 anys en un hotel de Lloret de Mar. Els fets van tenir lloc en una habitació de l’Hotel Planas, al centre de la població, on estaven tots allotjats –els suposats agressors i la víctima–, cap a les dues de la matinada de la nit de dimarts passat. La denuncia va ser interposada el mateix dia.

Dos dels acusats tenen 25 anys i l’altre, 24, tots amb domicili desconegut. Segons fonts de la investigació, almenys dos són de nacionalitat alemanya i origen marroquí. Les mateixes fonts apunten que tots tres estaven allotjats al mateix hotel que la víctima, de la qual no ha transcendit la nacionalitat. Van abusar conjuntament d’ella. Els joves van ser detinguts dimecres a la tarda al passeig de Lloret i està previst que avui passin a disposició judicial.

La víctima, també turista, va presentar la denúncia per agressió sexual col·lectiva davant la policia i a continuació va anar a l’Hospital de Blanes per sotmetre’s a un reconeixement mèdic. Segons la propietària de l’Hotel Planas, un petit i senzill establiment, «és la primera vegada que ha passat una cosa així en 97 anys». No ha volgut fer més declaracions.

SEGON INCIDENT / Aquest cas d’agressió sexual es produeix pocs dies després que, el dia 12 passat, un jove italià perdés la vida a causa de la pallissa que li van donar en una discoteca de Lloret tres joves d’origen txetxè i asilats a França que també han sigut detinguts. Després d’escoltar la seva declaració, el jutge va enviar a la presó un dels agressors, el que va clavar a la víctima una puntada mortal.

Nicolò Ciatti, de 22 anys i veí de Scandicci, a la Toscana, va rebre una puntada al cap quan ja era a terra després de ser agredit brutalment a la discoteca St. Trop. La puntada el va deixar en coma i el va portar a la mort dies després. Els tres txetxens es dedicaven a la lluita de manera professional i haurien rebut formació paramilitar, segons va publicar aquest diari.

Des de les associacions d’hostaleria s’ha lamentat que fets com aquests «embrutin el nom de Lloret». «Lloret és una vila fantàstica, i aquestes coses puntuals passen en moltes altres localitats», va dir el president de l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, Nino Gómez, després de l’episodi del St. Trop.

Notícies relacionades

CAMPANYA / Els dos successos enterboleixen la campanya que a principis d’estiu va impulsar l’ajuntament a favor de la convivència entre residents i turistes en una localitat on coincideixen més d’un centenar de nacionalitats en temporada d’estiu. Des del consistori insisteixen en la voluntat de mantenir la seguretat dels turistes que els visiten, que «suposen una població de 160.000 persones en un municipi que té 40.000 habitants censats».

Unes 200 persones van participar dilluns en el minut de silenci que va convocar l’ajuntament per condemnar l’agressió al jove italià.