ACUMULACIÓ DE BOMBONES DE BUTÀ

Un mort i set ferits en una violenta explosió en un pis d'Alcanar

La deflagració ha enfonsat la casa i ha afectat mitja dotzena de vivendes pròximes

La deflagració hauria pogut ser causada per gas butà. / ACN VÍDEO

2
Es llegeix en minuts

Almenys una persona ha mort i set més han resultat ferides aquest dimecres a última hora en una potent explosió que ha tingut lloc en una vivenda d'Alcanar (Montsià). La deflagració, que podria haver estat causada per gas butà, s'ha produït cap a les 23.30 hores a la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja i ha enfonsat totalment una casa i ha afectat mitja dotzena de vivendes veïnes.

Segons la Cadena SER, la vivenda on s'ha produït l'explosió era un laboratori de droga. A l'espera que avanci la investigació, tot apunta que l'acumulació de bombones de butà al pis afectat hauria sigut la causa de l'explosió. Segons sembla, a l'interior de la vivenda s'han trobat una vintena de bombones de gas butà i propà. Els dos ocupants de la casa, la persona que ha resultat morta i el ferit greu, no n'eren els propietaris, segons les primeres dades, sinó que l'havien ocupat feia uns mesos. 

Els bombers han rescatat entre la runa una persona, ferida greu, que ha sigut traslladada a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès al lloc de l'accident sis veïns més, turistes francesos.

El succés ha obligat a desallotjar la zona i a establir un perímetre de seguretat. Els tècnics analitzaran ara les causes del sinistre, així com els possibles danys als immobles pròxims. A l'espera que avanci la investigació, tot apunta que l'acumulació de bombones de butà al pis afectat hauria sigut la causa de l'explosió.

El SEM ha activat quatre unitats, que han atès sis ferits lleus, tres dels quals han sigut evacuats a l'Hospital Verge de la Cinta i els tres més han sigut donats d'alta 'in situ'.

Notícies relacionades

L'ona expansiva s'ha pogut sentir a diversos quilòmetres a la rodona. "Estava amb uns amics a taula per sopar quan hem sentit una forta deflagració, se n'ha anat la llum i s'han trencat els vidres. Cridava buscant el meu marit, que té una ferida al cap i se l'han emportat a l'hospital de Tortosa, i també una cosina, que ha quedat ferida, mentre que la resta s'han fet algun tall o ferida de poca consideració", explicava Elliane Fernández, una de les veïnes que sopaven amb uns amics a la casa contigua a la que ha registrat l'explosió. Aquesta dona, de nacionalitat francesa, no coneixia els veïns de la casa ensorrada.

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, que s'ha personat al lloc dels fets, no ha aclarit si el xalet estava ocupat de manera irregular i ha dit que "ara mateix és difícil i hem de deixar que la policia científica faci la seva feina", en referència a les possibles causes del succés. Alguns veïns de la urbanització han sigut reallotjats en vivendes particulars.