SECTOR EN TENSIÓ

Taxistes de Màlaga agredeixen el president de la patronal dels VTC

El president d'Unauto va rebre cops de puny i puntades de peu a l'aeroport

Els conductors de Cabify, que havien anat a reforçar els serveis a la fira de Màlaga, ja se n’han anat de la ciutat. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Efe / Màlaga

Unauto VTC, l'associació majoritària en el sector de vehicles de turisme amb conductor (VTC), ha denunciat l'agressió soferta pel seu president, Eduardo Martín, per part d'un grup de taxistes a l'aeroport de Màlaga-Costa del Sol.

Aquesta associació ha informat en un comunicat que Martín anava a gravar ahir unes declaracions per a la televisió sobre el conflicte per la vaga del taxi, després d'haver atès una reunió convocada de manera urgent per l'ajuntament i la Subdelegació del Govern.

Ja a l'aeroport, i al sortir d'un vehicle VTC, "un grup de taxistes es va abalançar sobre ell i, després d'amenaçar l'equip de televisió, li van donar cops de puny i puntades de peu".

Perseguit fins a l'hospital

Martín va haver d'anar al servei d'urgències hospitalàries després de l'agressió i un grup de taxistes el van perseguir fins al mateix hospital, segons Unauto, que disposa d'un vídeo dels fets.

"Sempre hem defensat que els incidents violents eren obra d'un grup minoritari del sector del taxi, però, després de veure l'extensió dels atacs i les agressions per tot Espanya, lamentem dir que ja no és així", ha afirmat Martín.

Situació insostenible

El responsable d'Unauto VTC ha afegit que la situació "és totalment insostenible" i que espera "que sigui el mateix taxi el que s'encarregui d'expulsar del sector la seva facció més radical, que lamentablement està guanyant cada vegada més adeptes".

Notícies relacionades

"Després de mesos d'atacs a vehicles i conductors VTC, els taxistes de Màlaga han intentat silenciar-me per la força, de la mateixa manera que intenten silenciar els grups de taxistes que no combreguen amb les seves actuacions violentes i fins i tot els periodistes que donen cobertura a les seves manifestacions, i tot plegat en un estat de dret en ple segle XXI", ha afegit el president d'Unauto VTC.

Aquesta associació tornarà a sol·licitar una reunió d'urgència al Ministeri d'Interior "tenint en compte la gravetat de la situació que viu el sector per sol·licitar una actuació contundent que freni l'escalada de violència en el sector i garanteixi així la seguretat i els drets dels conductors i usuaris".