CARTA DE LA FUGITIVA

Juana Rivas: "No faig res fora de la llei"

Mobilització per evitar l'entrega dels fills al pare maltractador

zentauroepp39690999 madrid 14 08 2017 concentraci n apoyo a juana rivas  imagen 170814115801

zentauroepp39690999 madrid 14 08 2017 concentraci n apoyo a juana rivas imagen 170814115801 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Agències / Granada

Juana Rivas, la mare granadina en parador desconegut des de fa 20 dies, quan va incomplir l'ordre d'entregar els seus fills al pare, ha remès una carta a les plataformes que s'han concentrat aquest dilluns per donar-li suport en què diu que està fugida, però que no està fent "res fora de la llei".

La missiva l'han llegit representants de les plataformes que han convocat la concentració celebrada a Granada, davant la seu judicial de Caleta, en què han participat un centenar de persones.

Incidents

A la concentració s'han produït incidents per la presència d'una desena de persones que portaven cartells amb el lema 'Amor de pare'.

La carta que han atribuït a Juana Rivas, i que no han volgut detallar com s'ha rebut, incideix a agrair el suport que aquesta mare diu que rep davant un "malson" a què s'enfronta juntament amb els seus fills des de fa 13 anys, i considera que els errors judicials han provocat la situació en què es troba. 

Sota el lema 'Protegiu els fills de Juana Rivas', aquest dilluns hi ha hagut concentracions en diverses ciutats d'Espanya en suport de Rivas.

Segons ha informat a Europa Press Francisca Granados, una dels assessors jurídics de la dona, davant el fet que dimecres que ve el Tribunal Constitucional (TC) es reuneixi per respondre a una mesura cautelar urgent que demana la paralització de l'entrega dels nens, s'han convocant concentracions a diferents ciutats d'Espanya "per reivindicar al sistema judicial espanyol una resposta adequada a l'interès superior d'aquests menors".

Diverses ciutats

Notícies relacionades

En concret, hi ha hagut concentracions en ciutats andaluses com Granada (plaça de la Caleta), Còrdova (davant els jutjats), Sevilla (davant els jutjats de violència de gènere), Jaén (davant els jutjats) i Màlaga (Ciutat de la Justícia). També se'n faran a la Corunya, Barcelona, Ciudad Real, Lanzarote, Madrid, Múrcia, Pamplona, Santa Cruz de Tenerife i València.

D'altra banda, la Corporació Municipal de l'Ajuntament de Maracena (Granada) ha publicat aquest dissabte una declaració institucional en què mostra el seu suport a Rivas, i en la qual insta les institucions a prendre mesures urgents "davant el que clarament constitueix una resolució judicial injusta que implica un risc tant per a Juana com per als seus fills".