'#VacancesSegures' i '#Mossos4Safety'

Mossos, TMB i Tram col·laboren per prevenir robatoris al metro i el tramvia

Una campanya explica com, quan i on roba el delinqüent i recomana mesures per evitar els furts

campanya-mossos-

campanya-mossos-

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han llançat una campanya informativa per prevenir furts en transports com el metro i el tramvia. El cos policial treballa amb operadors de transport com Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Tram per crear instruments i materials preventius que contribueixin a reduir les conductes de risc i optimitzar les condicions de seguretat per evitar robatoris en els dos mitjans de transport.

Els materials de la campanya ofereixen informació sobre com han d'actuar els usuaris per minimitzar les accions dels carteristes, han informat els Mossos en un comunicat, i per això expliquen com actua el delinqüent, quan i on comet els robatoris, i proposen recomanacions per evitar els furts.

Una infografia en català, castellà i anglès amb consells de seguretat, vídeos preventius que s'emetran als vagons del metro i el tramvia, així com anuncis de megafonia que sonaran a les diferents estacions són algunes de les mesures informatives posades en marxa.

Notícies relacionades

Es tracta de la primera col·laboració d'aquestes característiques amb Tram i l'objectiu és que s'allargui en el temps, tal com han fet els Mossos amb TMB, amb campanyes preventives regulars. “Les tres institucions tenen el mateix propòsit, aconseguir un transport públic més segur, sense robatoris ni carteristes”, ha assenyalat el cos policial en el comunicat.

Els Mossos també han fet pel seu compte una campanya de prevenció per als turistes amb vídeos amb consells de seguretat a les xarxes socials, que portaran les etiquetes '#VacancesSegures' i '#Mossos4Safety'. “Aquesta segona etiqueta també s'ha inclòs en una targeta que estarà disponible als llocs freqüentats pels turistes perquè puguin accedir a tots aquests continguts de prevenció”, segons la nota informativa dels Mossos.