Conflicte al Prat

El ministre de Foment veu "abracadabrant" l'assemblea d'Eulen

De la Serna reitera que estudien recórrer a la Guàrdia Civil i a la Policia per garantir la seguretat

A primera hora d'aquest divendres les cues han arribat als 75 minuts a l'aeroport de Barcelona

zentauroepp39640254 barcelona 11 08 2017  barcelona   el ministro   igo de la se170811112810

zentauroepp39640254 barcelona 11 08 2017 barcelona el ministro igo de la se170811112810

2
Es llegeix en minuts

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha qualificat aquest divendres d'"assemblea abracadabrant" la celebrada ahir pels treballadors d'Eulen de l'aeroport de Barcelona-el Prat, en què van rebutjar l'oferta de l'empresa i van acordar continuar la vaga als controls de seguretat.

Així mateix, no ha descartat recórrer a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional per garantir la seguretat i l'ordre públic i evitar el caos a l'aeroport. De la Serna ha indicat, en declaracions a la SER, que en la reunió del comitè de crisi convocada per aquest divendres al matí a Barcelona s'analitzarà a fons la situació i es prendran les mesures que siguin necessàries.

Segons el ministre, l'actitud dels treballadors i del comitè de vaga ha sorprès tant el Govern com la Generalitat, i ha qualificat d'"assemblea abracadabrant" la celebrada dijous, ja que es van votar qüestions que no s'havien tractat en el procés de negociació i mediació, i ho ha considerat una "falta de respecte" i un "menyspreu absolut" a la negociació.

Així mateix, ha considerat inexplicable que el comitè de vaga traslladés als treballadors que s'han de generar cues i problemes per als ciutadans, i que "com més cues, millor". De la Serna ha criticat l'immobilisme dels vaguistes i ha indicat que el comitè de vaga ha quedat a més desacreditat per l'assemblea.

Igualment, ha defensat el dret de vaga, però també el compliment dels serveis mínims i el respecte als drets de les persones que volen viatjar i dels turistes. Per una altra banda, ha manifestat que Eulen ha fet un "grandíssim esforç" al passar d'oferir una pujada salarial de 30 euros a acceptar 200 euros d'increment.

Per una altra banda, De la Serna ha detallat que després de la reunió del comitè de crisi té previst reunir-se aquest divendres amb la Generalitat a les 13.45 hores, i amb l'Ajuntament de Barcelona, a les 16.00 hores.

Més cues

L'Aeroport de Barcelona-el Prat ha registrat aquest divendres esperes de 75 minuts entre les cinc i les sis del matí, en una nova jornada de vaga parcial dels treballadors d'Eulen, encarregats dels filtres de seguretat de l'aeròdrom.

Notícies relacionades

Després del primer tram d'una hora d'aturades, que s'ha acabat a les 6.30 hores, la situació ha tendit a normalitzar-se, amb esperes de 40 minuts a les set del matí, que a les 7.30 ja han sigut de menys de 20 minuts. A les vuit s'han vist cues més llargues per facturar maletes que per passar els filtres de seguretat, produïdes per l'antelació amb què han vingut els passatgers per por de perdre l'avió. Avui és una jornada complicada, amb 524 sortides i 83.660 seients oferts.

A l'assemblea, celebrada dijous entre les 11.00 i les 19.00 hores al Prat de Llobregat, la majoria dels treballadors van optar per seguir negociant amb l'empresa per aconseguir un increment salarial de 250 euros mensuals en quinze pagues, davant els 200 euros al mes en dotze pagues proposats per la Generalitat.