Infracció greu

Un pare i el seu fill de 15 anys van enlluernar amb punters pilots a l'aterrar a Màlaga

Un policia fora de servei, que estava allotjat al mateix hotel des d'on s'emetien els rajos, els va enxampar

zentauroepp39626409 la polic a nacional identifica a dos personas por deslumbrar170810134817

zentauroepp39626409 la polic a nacional identifica a dos personas por deslumbrar170810134817

1
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional han identificat en un hotel de Torremolinos (Màlaga) dues persones com a presumptes autores dels enlluernaments soferts per diversos pilots d'aeronaus quan aterraven a l'aeroport de Màlaga. Es tracta d'un home de 41 anys i un fill d'aquest, de 15 anys, tots dos de nacionalitat britànica, que han sigut proposats per a sanció per infracció molt greu en la llei de seguretat ciutadana 4/2015, sancionada amb multa de 30.001 a 600.000 euros.

Els pilots van alertar la torre de control

Va ser un agent de la Policia Nacional fora de servei que va donar la veu d'alarma. El policia, que estava allotjat en un hotel de Torremolinos, va observar cap a les 23.00 hores de dimarts passat dos homes que, des de la terrassa d'una de les habitacions de l'establiment, apuntaven amb punters làser cap a l'espai aeri i als avions que es disposaven a aterrar a l'aeroport de Màlaga.

Notícies relacionades

Diversos pilots van alertar la torre de control de l'aeroport de Màlaga ja que, a aquesta mateixa hora, havien sigut enlluernats amb un punter làser verd des de la zona del Bajondillo quan es disposaven a aterrar a la pista.

En paral·lel, el policia que va observar els rajos va alertar la sala del 091, i es van activar els serveis d'emergència per localitzar i identificar els presumptes responsables. Les indagacions realitzades van conduir fins a un pare i el seu fill menor d'edat. Tenien dos punters làser de color verd -amb forma de bolígrafs- en el moment de la seva identificació.