CONFLICTE LABORAL

El Govern central convoca per demà un comitè de crisi pel Prat

El ministre de Foment anuncia que s'estudiaran "totes les alternatives per garantir l'ordre públic"

zentauroepp39630627 madrid 10 08 2017 rueda de prensa del ministro de fomento  i170810205612

zentauroepp39630627 madrid 10 08 2017 rueda de prensa del ministro de fomento i170810205612 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró / Madrid

El ministre de FomentÍñigo de la Serna, ha anunciat aquesta tarda, després de saber el rebuig de la plantilla d'Eulen a l'oferta de la Generalitat, que ha convocat per a aquest divendres un comitè de crisi a Barcelona per analitzar la situació i s'estudiïn "totes les alternatives". A aquesta reunió, ha avançat De la Serna, hi assistiran representants del Ministeri de l'Interior, que serà el que decidirà si la Guàrdia Civil assumeix les tasques de control de seguretat a l'aeroport del Prat.

 "És inexplicable que es rebutgi una pujada salarial del 18%, no conec cap negociació en què es parli d'augments com aquest", ha argumentat el ministre, que ha arribat a qualificar d'"impossible" la proposta aprovada per l'assemblea, que comportaria una pujada salarial del 27%.

De la Serna ha considerat "raonable" la mediació i la proposta de la Generalitat per desbloquejar el conflicte entre l'empresa Eulen i els treballadors dels controls de seguretat del Prat i ha manifestat la seva "sorpresa" perquè l'assemblea l'hagi votat juntament amb altres que no estaven al damunt de la taula de negociació.

Crítica de la Generalitat

Abans de comparèixer De la Serna, la Generalitat ha acusat el comitè d'actuar de manera "injusta" i "il·lícita".

Notícies relacionades

"Ens hem sentit utilitzats. Les hores de mediació que hem invertit han sigut en va. Fa falta més compromís per part dels interlocutors dels treballadors i d'Eulen", ha assegurat en conferència de premsa la consellera de Treball, Dolors Bassa.

Bassa s'ha mostrat especialment dolguda pel fet que el comitè hagi portat a l'assemblea noves propostes no consensuades en les converses de mediació, de manera que s'obria "un escenari nou", i s'ha preguntat fins i tot si el comitè de vaga ara és un interlocutor vàlid, ja que els treballadors no han optat finalment tampoc per la proposta que els seus representants defensaven.