TERMINI FINS AL 17 D'OCTUBRE

¿Demanes beca? Aquest divendres ja pots sol·licitar-la

Les ajudes per a batxillerat i formació professional es poden formalitzar fins al 3 d'octubre, les universitàries fins al 17

Malgrat les queixes dels estudiants, Educació manté la nota mitjana de 6,5 per optar a la beca general a la universitat

2
Es llegeix en minuts

Els estudiants que facin estudis postobligatoris (batxillerat, formació professional i graus i màsters universitaris) podran presentar les seves sol·licituds per a les beques generals del curs 2017-2018 des d'aquest divendres, 11 d'agost, i fins al 3 d'octubre -en el cas dels alumnes no universitaris- i el 17 d'octubre -per als que ja estiguin a la universitat.

Els criteris per obtenir una ajuda seguiran sent els mateixos que des del 2012, quan el Ministeri d'Educació va endurir els requisits acadèmics per aconseguir una ajuda. Les associacions d'estudiants universitaris, agrupats a la Creup (Confederació Espanyola d'Estudiants de les Universitats Públiques) han reiterat aquest estiu les seves protestes en contra d'aquesta condició, que consideren injusta i segregadora per als alumnes amb menys recursos econòmics.

La principal queixa és que "s'exclouen de l'accés a beca de matrícula els estudiants que, complint requisits de renda i patrimoni, no hagin obtingut almenys un 6,5 de puntuació en la seva via d'accés a la universitat", ha informat la Creup en un comunicat.

1.430 milions d'euros

Segons la convocatòria de beques, publicada aquest dijous 10 d'agost al 'Butlletí Oficial de l'Estat', poden concórrer a aquesta convocatòria els estudiants que cursin primer i segon cursos de batxilleratformació professional de grau mitjà i de grau superior, altres ensenyances superiors no integrades a la universitat, ensenyances artístiques professionalsensenyances esportivesestudis d'idiomes, cursos d'accés i cursos de preparació per a les proves d'accés a la formació professional, i formació professional bàsica.

També poden sol·licitar les ajudes estudiants d'ensenyances universitàries conduents a títols oficials de grau i de màster; ensenyances universitàries conduents als títols oficials de llicenciat, enginyer, arquitecte, diplomat, mestre, enginyer tècnic i arquitecte tècnic; curs de preparació per a accés a la universitat de més grans de 25 anys; complements de formació per a accés o obtenció del títol de màster, del títol de grau o per prosseguir estudis oficials de llicenciatura.

Respecte al pressupost destinat a política de beques, Educació ha destacat que es tracta del "més gran" fins ara, ja que s'han incrementat els recursos financers fins als 1.420,33 milions d'euros, dels quals 1.035,00 milions s'invertiran en les beques de caràcter general.

En aquest sentit, ha detallat que la resta, fins a cobrir la quantia pressupostada -igual que s'ha fet en cursos anteriors-, es destinarà a la convocatòria d'ajudes per a alumnes amb necessitats educatives especials; a la compensació a les universitats dels preus públics pels serveis acadèmics corresponents a estudiants becaris i a estudiants de la Universitat Nacional d'Educació a Distància afectats de discapacitat; així com a les bonificacions corresponents als estudiants pertanyents a famílies nombroses de tres fills i equiparades. Es preveu ajudar més de 675.000 famílies a través de les beques generals.

Novetats

Notícies relacionades

Entre les novetats que inclou la convocatòria d'aquest curs, el ministeri ha destacat que es recull la substitució de la menció de l'antiga Prova d'Accés a la Universitat per l'actual Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat.

El ministeri ha recordat que els estudiants que cursin els estudis en modalitat semipresencial podran obtenir les mateixes modalitats i quanties de beques que els estudiants que les cursin en modalitat presencial; i que els mòduls del grau mitjà de formació professional que resultin automàticament convalidats en ensenyances de grau superior es tindran en compte a efectes del compliment de requisits acadèmics.

Temes:

Universitat