SINISTRE AL BAGES

Estabilitzat l'incendi forestal d'Artés

El foc ha arrasat 406 hectàrees de vegetació boscosa i terreny agrícola

L'alcalde de la localitat, ferit quan participava en les tasques d'extinció

zentauroepp39573942 gra019 art s barcrelona 06 08 2017 un helic ptero trab170807093829 / Susanna Saez

zentauroepp39573942 gra019  art s  barcrelona   06 08 2017   un helic ptero trab170807093829
zentauroepp39564208 imatge de l incendi d art s feta des de l aire  pla general 170805200105

/

1
Es llegeix en minuts

Bombers de la Generalitat ha donat per estabilitzat aquest diumenge a mitja tarda l'incendi forestal que des de dissabte crema a Artés (Bages) i que fins aquest moment havia afectat una zona d'unes 406 hectàrees, segons els últims càlculs fets públics pels Agents Rurals.

Segons han informat els bombers, segueixen treballant per combatre el foc 50 mitjans terrestres i sis d'aeris, i poc abans de les sis de la tarda encara no s'ha aixecat l'ordre de desallotjament dels veïns del poble de Sant Joan d'Oló.

El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha enviat les últimes hores set mitjans aeris a la zona perquè col·laborin en l'extinció de l'incendi que es va declarar dissabte i que aquest diumenge encara ha devorat algunes hectàrees.

Operatiu preventiu

Les flames han cremat vegetació boscosa i terreny agrícola cultivat, i ahir, dissabte, van obligar a desallotjar un centenar de persones «per precaució i prevenció», de 10 masies, dues cases de colònies i el poble Sant Joan d’Oló. El fum del foc també va fer que s'interrompés durant unes hores el trànsit a les carreteres C-25 i B-431.

Els Bombers de la Generalitat havien informat que la zona és de difícil accés, cosa que ha dificultat els treballs d'extinció. No obstant, les condicions meteorològiques hi han jugat a favor, per la baixada de temperatura i la humitat. 

L'alcalde d'Artés, Ernest Clotet, continua ingressat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell després d'una caiguda dissabte a la nit mentre participava en els treballs d'extinció. S'ha trencat diverses costelles i té una contusió a la melsa. Està estable i en observació, segons ha informat el canal 324.

Col·laboració voluntària

Al lloc del sinistre hi ha arribat a haver 71 dotacions terrestres, 21 mitjans aeris i desenes de personal voluntari de les Agrupcions de Defensa Forestal (ADF), així com tractors d'agricultors procedents dels voltants del punt de l'incendi, que espontàniament s'han ofert per col·laborar aportant maquinària pesant.

El Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha enviat dos hidroavions a la zona del foc, així com un avió de coordinació per recolzar els treballs d'extinció. 

Notícies relacionades

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra van desplaçar a la zona 19 patrulles per desallotjar les masies amenaçades i les cases de colònies La Ruca i Els Clapers. Les persones afectades es van traslladar dissabte al pavelló d'Artés i al de Santa Maria d’Oló.

Els Agents Rurals investiguen les causes que han provocat l'incendi al lloc on es va iniciar.