TREVA A LA XAFOGOR

Les temperatures cauran fins a 15 graus aquesta setmana

Baixaran i repuntaran a partir de dissabte a valors normals per a aquesta època

zentauroepp39329325 barcelona 16 07 2017 playa de la barceloneta llena  foto eli170807135730

zentauroepp39329325 barcelona 16 07 2017 playa de la barceloneta llena foto eli170807135730 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

Canvi dràstic de temperatures. El temps d'aquesta setmana tindrà un "efecte vall" en les temperatures perquè la xafogor dels últims dies en àmplies zones d'Espanya donarà una treva fins dimecres o dijous, amb una caiguda en les temperatures de fins a 15 graus en àrees de l'interior peninsular, per després repuntar cap al cap de setmana a valors normals per a aquesta època de l'any.

La portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Ana Casals, ha assenyalat aquest dilluns a Servimedia que les temperatures baixaran "moltíssim" en els pròxims dies, primer en gran part de l'interior peninsular, dimecres al litoral mediterrani i dijous al sud-est peninsular.

Entre les capitals de província, la caiguda tèrmica fins dimecres o dijous (segons les zones) serà de 15 graus a Logronyo; 14 a Pamplona, Sòria i Terol; 13 a Burgos, Vitòria i Saragossa; 11 a Albacete, Coca i Segòvia, i 10 a Àvila, Cadis, Lleó, Múrcia i Valladolid.

Per sota de 20 graus al nord

Notícies relacionades

Amb això, tot Espanya tret de la vall del Guadalquivir, Huelva i àrees d'Extremadura estaran dijous per sota dels 30 graus. La fresqueta s'instal·larà al nord peninsular, amb temperatures per sota dels 20 graus a Astúries, Cantàbria, País Basc i l'est de Castella i Lleó. Casals subratlla que el descens d'aquest dimarts serà notable o extraordinari (de 6 a 13 graus menys en 24 hores) a l'Aragó, la Rioja, Navarra, País Basc i l'est de Castella i Lleó, cosa que es traslladarà dimecres a bona part del litoral mediterrani peninsular i Balears, i dijous continuarà a l'interior del sud-est de la península. Aquesta situació es deu al fet que arribarà un tàlveg en altura per l'oest de la península que inestabilizarà l'atmosfera, amb tempestes al nord i l'est de la península. A més, entraran vents del nord, que refrescaran l'ambient.

Estabilitat a partir de divendres

Per un altre costat, Casals considera probable que divendres i dissabte hi hagi una tendència bastant generalitzada pel temps estable, encara que a primeres hores de divendres podria ploure ocasionalment al litoral cantàbric oriental, el nord-est de Catalunya i Melilla, i dissabte a la tarda en serres del sud-est peninsular. "Les temperatures augmentaran en gairebé tot el país i seguiran amb valors relativament baixos per a l'època de l'any a l'àrea mediterrània i el nord-est peninsular", postil·la.