Colau i Cifuentes topen pels atacs al turisme

La presidenta de Madrid demana "contundència" a l'alcaldessa de Barcelona

Colau acusa la popular de "distorsionar la imatge de Barcelona"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La polèmica generada pels actes vandàlics contra el turisme ha enfrontat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Aquest dilluns Cifuentes ha reclamat "contundència" en els seus missatges pels atacs contra el turisme, mentre que Colau li ha replicat a Twitter i ha acusat la dirigent popular de "distorsionar la imatge de Barcelona". "Contundència tota, però no alarmisme ni difamació", ha manifestat Colau.  

En declaracions als mitjans de comunicació després d'assistir a una trobada amb membres de les Noves Generacions del PP a Collado Villalba, la presidenta regional ha assenyalat que "estaria bé" que l'alcaldessa "fos tant contundent com requereix la situació".

L'exemple del Prat

"A vegades voler contemporitzar amb els problemes o no donar un missatge de rotunditat, com per exemple sí que ha fet l'alcaldessa de Barcelona pel que fa a la vaga a l'aeroport del Prat, pot conduir o produir certa ambigüitat, i probablement hi ha molts ciutadans que creuen que per part de l'Ajuntament de Barcelona no s'està actuant amb contundència", ha subratllat.

Notícies relacionades

Així, ha indicat que "està bé" voler "moderar cert tipus de missatges", però "davant la violència el missatge no pot ser tebi". "Ha de ser contundent. Rebutjo la violència amb contundència. Això és el que ha de dir l'alcaldessa de Barcelona, a parer meu, i sobretot garantir en la mesura del possible que es prendran mesures i que es tractarà d'evitar aquesta mena d'actes, sobretot per evitar el perill que pugui anar més enllà", ha puntualitzat.

Colau ha llançat un segon tuit en el qual ha subratllat que Barcelona, com Madrid, és una ciutat "amable amb els seus visitants".