'HACKER' FAMÓS

L'FBI deté l'heroi que va parar el virus WannaCry

Marcus Hutchins està acusat de crear i difondre un programa per infiltrar-se en bancs

zentauroepp38451328 corrects from hutchis to hutchins  british it expert marcus 170804091716

zentauroepp38451328 corrects from hutchis to hutchins british it expert marcus 170804091716 / FRANK AUGSTEIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Washington

L'FBI va detenir aquest dimecres un expert en ciberseguretat que al maig va trobar la manera d'aturar l'expansió del virus WannaCry, que va afectar importants serveis públics i empreses a tot Europa.

Segons ha informat la web Motherboard, el britànic Marcus Hutchins, de 23 anys, va ser detingut després de participar en les conferències de 'hackers' (pirates informàtics) Defcon i Black Hat a Las Vegas (Nevada) per suposadament haver compartit a la xarxa un virus troià.

Motherboard, que cita com a font un amic personal del detingut, explica que Hutchins va ser traslladat a una presó de Nevada, però posteriorment va ser enviat a un altre centre penitenciari i la seva família no ha pogut posar-s'hi en contacte ni conèixer detalls del seu parador.

Troià bancari

Un portaveu del Departament de Justícia ha detallat a la CNN que la detenció de Hutchins, també conegut com a MalwareTech, es deu al seu "rol en la creació i distribució del troià bancari Kronos".

Hutchins hauria generat i distribuït 'on line' el virus, creat per obrir una porta d'accés difícil de detectar per permetre infiltracions o robatoris de dades.

Notícies relacionades

L'expert en ciberseguretat britànic va saltar a la fama al maig al descobrir que el 'ransomware' WannaCry podia ser desactivat registrant una adreça web a la qual el virus s'intentava connectar per determinar si havia de continuar amb l'atac o operar en mode de proves.

Aquest senzill truc va permetre aturar l'extensió del virus, que bloquejava equips informàtics i exigia el pagament d'un rescat de 300 dòlars, i que va afectar més de 150 països, entre ells grans empreses espanyoles o el Servei de Salut britànic.