quatre detinguts

Cau una banda que robava en cases de tot Catalunya

Els lladres s'havien establert entre Santa Coloma de Gramenet i Badalona

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han detingut quatre membres d'una banda dedicada al robatori amb força en domicilis de Catalunya, a qui atribueix set delictes d'aquest tipus en cases de Roses (Girona), en les localitats barcelonines de Sant Andreu de la Barca, Cabrera de Mar i Barcelona, i a Palma de Mallorca.

Segons han informat els Mossos, la investigació va començar el 10 de juliol, quan la Guàrdia Civil va detectar un grup de persones que es desplaçava de Portugal a Barcelona, on s'havien establert entre Santa Coloma de Gramenet i Badalona, per robar en domicilis de tot Catalunya, tot i que també que van arribar a robar a Palma.

La Guàrdia Civil va passar el cas als Mossos, que van descobrir que tres membres del grup s'havien apropiat d'un vehicle de lloguer amb el qual es desplaçaven a altres municipis per dur a terme els robatoris.

Cases aïllades i adossades

La investigació va identificar els membres de la banda, tres homes de nacionalitat xilena i de 24, 25 i 28 anys, un d'ells amb ordres de detenció al seu país, i una dona de 27 anys i nacionalitat espanyola que s'encarregava d'enviar a Xile els diners obtinguts en els robatoris des d'oficines d'enviament i recepció d'efectiu.

El grup escollia com a objectiu dels seus robatoris cases aïllades o adossades, a les quals accedien escalant els murs exteriors i forçant les portes i les finestres amb un tornavís.

Els Mossos van dur a terme un operatiu el 31 de juliol que va permetre detenir els quatre integrants del grup quan es desplaçaven a un centre comercial de Barcelona amb el vehicle que havien robat.

Notícies relacionades

També van registrar el domicili dels detinguts a Badalona el dia 1 d'agost, on van trobar 17.000 euros en efectiu, vuit rellotges, ulleres de sol, roba de marca i colònies i perfums.

El jutge va ordenar ahir l'ingrés a presó de dos dels detinguts i va deixar en llibertat els altres dos.