mig Espanya amb avisos

Alerta per calor: les temperatures poden arribar a 43 graus

Les capitals més caloroses seran Còrdova i Granada, i Lleida podria arribar als 39 graus

 

  / EFE / SALAS

1
Es llegeix en minuts

La calor sufocant escalfarà aquest divendres més de mig Espanya perquè l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat avisos en 32 províncies de 12 comunitats autònomes repartides entre les Balears i gran part de la Península, de les quals 17 compten amb l'avís taronja (risc important per fer activitats a l'aire lliure) per temperatures de 39 a 43 graus.

La predicció de l'Aemet vaticina per a aquest divendres temperatures significativament altes a l'interior del sud i l'est de la Península, i també a les Balears. Igual que aquest dijous, només se salvaran de la xafogor el quadrant nord-oest peninsular i les Canàries.

A Catalunya, com aquest dijous, la calor serà la protagonista, segons destaca el Servei Meteorològic de Catalunya.

I es mantenen els avisos.

En el conjunt del territori els termòmetres aniran en ascens d'entre un i dos graus a tota la Península, excepte al terç nord i les províncies mediterrànies, així com a les Canàries, i a la baixa a l'est de Balears, el litoral de Llevant i l'extrem nord de Galícia.

Notícies relacionades

És probable que s'arribi als 42 graus a la vall del Guadalquivir, els 40 graus a les valls del Guadiana i de Tajo, i oscil·laran entre 38 i 39 a la vall de l'Ebre i l'interior de Mallorca.

Les capitals més caloroses seran Còrdova (42ºC); Granada i Sevilla (41); Badajoz, Ciudad Real, Múrcia i Toledo (40), i Càceres, Huelva, Jaén, Lleida, Madrid i Saragossa (39), i les menys càlides, la Corunya (23) i Sant Sebastià i Santander (26). Les alertes per calor s'activaran en les hores centrals del dia.