SALUT

7 consells per evitar un cop de calor

1
Es llegeix en minuts

Les temperatures elevades tenen un impacte directe en la salut de les persones, i s'agreuja en els més vulnerables com són la gent gran, els nadons i les dones embarassades. A continuació, uns consells per evitar els cops de calor:

1. PERSIANES AVALL 

Tancar les persianes de les finestres durant les hores de sol. A la nit, obrir les finestres perquè corri l'aire i es refresquin les estances. 

2. CLIMATITZACIÓ

Es recomana utilitzar ventiladors o aire condicionat, almenys unes quantes hores per refrescar les habitacions. A la gent gran, nadons i gestants sense ventilació a casa se'ls aconsella passar un parell d'hores al dia en un lloc climatitzat, com una biblioteca o un centre cívic pròxim. 

3. AIGUA I SUCS

És important beure molta aigua i sucs de fruites, encara que no es tingui set. Es desaconsellen les begudes alcohòliques, com la cervesa o el vi, ja que tenen l'efecte contrari. 

4. MENJAR LLEUGERA

Es recomana menjar amanides completes i fruita fresca. Evitar els àpats copiosos, així com plats calents i els que aporten moltes calories.

5. ROBA FRESCA

A l'estiu, roba lleugera (sobretot cotó) i colors clars. Durant les hores de sol, si se surt al carrer, gorra o barret. 

6. EVITAR EL SOL

L'activitat física s'ha de limitar a primera hora del matí i a la tarda. S'han d'evitar les hores de més sol (de 12.00 a 16.00 hores).

7. DUTXES I TOVALLOLES

Notícies relacionades

Es recomana refrescar-se amb dutxes i tovalloles humitejades. Al carrer, es poden aprofitar les fonts per refrescar-se la cara.

Pàgines d'informació de la ciutat realitzades amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.