Més de 50 persones salten la tanca de Ceuta

La Creu Roja atén 67 immigrants amb diverses ferides

Diversos ferits per les concertines al saltar la tanca a Ceuta  / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Ceuta

Més de 50 persones han saltat aquest dimarts a la matinada la tanca de Ceuta. La Creu Roja de l'enclavament nord-africà ha atès un total de 67 immigrants en tres llocs diferents, 14 d'ells per ferides i fractures, moltes causades per les concertines de la tanca. 

El salt s'ha produït per les zones més vulnerables d'accés cap a les 5.30 de la matinada. 

La Creu Roja ha activat l'equip d'ajuda humanitària a l'immigrant per prestar auxili "entre la tanca, Los Rosales i el Centre d'Estada Temporal d'Immigrants".

En el salt del perímetre fronterer de la ciutat autònoma hi han participat "almenys 200 persones", de les quals han aconseguit entrar en territori espanyol una cinquantena, segons han informat a Europa Press fonts de la institució humanitària i la Guàrdia Civil. Tres agents també han rebut assistència sanitària.

El salt s'ha registrat a la zona intermèdia del perímetre fronterer, a l'àrea coneguda com a Finca Berrocal i als voltants, un punt parcialment 'cec' per a les càmeres tèrmiques i la resta de dispositius de vigilància amb què opera la Benemèrita per advertir amb temps l'acostament de grups de migrants a la doble tanca coronada amb filferros amb ganivetes.

Cinc mesos sense salts en grup

Segons fonts de l'institut armat, els immigrants han intentat superar la barrera fronterera tant escalant els seus sis metres d'altura com trencant alguna de les portes inferiors, el 'modus operandi' utilitzat per grups de fins a prop d'un miler de forans al febrer, quan es van registrar les últimes entrades més grans, que van portar el nombre d'acollits al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) per sobre dels 1.000.

Després de cinc mesos sense salts en grup, l'ocupació de l'equipament havia caigut per sota de la seva capacitat màxima, xifrada en 512 places després de la seva última ampliació.

Notícies relacionades

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va assegurar al juliol al Congrés que durant la primera meitat de l'any havien aconseguit accedir a Ceuta i Melilla 3.204 migrants indocumentats, un 100,4% més respecte al mateix període de l'any 2016. La "via principal d'entrada" a les dues ciutats és la terrestre "fonamentalment per assalts a la tanca fronterera o en els dobles fons de vehicles, ja siguin turismes, furgonetes o camions".

Les entrades per via marítima a Ceuta i Melilla han baixat un 50,4%, mentre que la resta han augmentat un 40,3%. Segons el ministre, aquest any "s'han intensificat els intents d'assalts massius a la tanca fronterera, als perímetres de Ceuta, amb 5.266 intents des de principis del 2017, mentre que el 2016 n'hi va haver un total de 3.472".