Incendi en un escenari d'un festival musical a Santa Coloma de Gramenet

L'escenari de Tomorrowland, festival que se celebra al parc de Can Zam i al qual havien assistit unes 22.000 persones, es crema per causes que es desconeixen

Els assistents han sigut evacuats ràpidament. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

Un incendi al parc de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet, ha obligat aquest dissabte a suspendre Tomorrowland, un festival de música electrònica que se celebra anualment a Bèlgica i que aquest any ha tingut la seva rèplica a Santa Coloma amb actuacions en directe i la retransmissió dels actes de l'escenari principal a la localitat flamenca de Boom.

L'escenari principal de l'esdeveniment, de cartró-pedra, ha començat a cremar per causes que es desconeixen amb més de 22.000 persones aplegades parc. 

Alguns testimonis presents al parc apunten a aquest diari que l'incendi s'hauria originat a causa dels focs artificials que la mateixa organització ha llançat prop de l'escenari. Quan les flames han aparegut a l'estructura, segons sembla, els responsables de l'esdeveniment tampoc han pogut reaccionar a temps per impedir que s'estengués fins a calcinar tot l'escenari.

Els serveis mèdics han atès diversos dels assistents a l'esdeveniment per crisi d'ansietat, tot i que de moment no hi ha notícies de ferits per altres motius. Les tasques de desallotjament del parc han finalitzat dissabte a les 23.00 hores tocades.

Notícies relacionades

Protecció Civil de la Generalitat, que ha activat l'alerta Procicat d'emergència, ha informat que s'han desallotjat 22.143 persones de la zona. Per la seva part, Bombers de la Generalitat han explicat que s'han activat 11 dotacions per sufocar l'incendi del festival i l'Ajuntament de la localitat ha donat per suspès l'esdeveniment. El foc s'ha donat per sufocat més tard de les 23.20 hores.

La festa, anomenada 'Unite with Tomorrowland', havia de durar més de 12 hores, amb actuacions i connexions en directe amb Bèlgica i amb altres subseus del festival a DubaiAlemanyaIsraelLíbanMaltaCorea del Sud i Taiwan.

Temes:

Incendis