L'assessora de la mare que ha fugit de Granada troba un "despropòsit judicial" el gir penal del cas

L'exparella ha sol·licitat la detenció de Juana Rivas després d'acusar-la de "sostracció" de menors i vlolència psicològica

fcosculluela39441570 granada170726173418

fcosculluela39441570 granada170726173418 / Miguel Angel Molina

2
Es llegeix en minuts

Després que l’exparella de Juana Rivas, la mare de Granada que va incomplir l’ordre judicial d’entregar els seus fills al pare, presentés un escrit demanant mesures urgents i la detenció de la dona, el Jutjat d’Instrucció número 2 de Granada va incoar divendres diligències prèvies i va citar les parts el 8 d’agost que ve perquè compareguin en aquest procediment que ha saltat a la via penal. Una mesura polèmica que va motivar ahir una roda de premsa de l’assessora jurídica de Rivas, Francisca Granados, en què va lamentar un «pas més en el cúmul de despropòsits judicials» del cas.

La directora de l’àrea d’Igualtat i assessora jurídica del Centre de la Dona de Maracena (Granada) va criticar el gir que ha pres el conflicte. Després d’afirmar que continua sense mantenir contacte amb Rivas, es va mostrar convençuda que ella i els seus fills estan en bones condicions, malgrat el que mantingui el lletrat del pare. Aquest, en un escrit judicial, va exposar el possible risc en què podrien estar els menors, als quals ell considerava «sostrets».

Granados va aclarir que, atès que fins ara el cas només s’havia seguit per la via civil per part del Jutjat de Primera Instància 3, Juana Rivas en aquest moment no té designada representació legal a través de lletrat i procuradora en la nova investigació penal que acaba d’obrir el Jutjat d’Instrucció 2. Segons l’assessora, amb la seva decisió, la jutge de Primera Instància 3, que en el seu moment va ordenar l’entrega dels menors al pare, va decidir ahir «no entrar» en el fons de l’assumpte i simplement va traslladar la causa al deganat dels jutjats per al seu repartiment. El jutjat ara haurà de buscarla manera de notificar a Rivas la citació judicial per al 8 d’agost.

L’assessora va insistir ahir que, des del primer moment, treballen «de manera incessant» perquè, en el marc de la legalitat, la dona pugui exercir els drets de protecció envers els seus fills i envers ella mateixa. «Ara també tenim posada la nostra confiança en el Tribunal Constitucional», va dir en referència al recurs d’empara que preparen davant d’aquest alt tribunal arran del que consideren un «cúmul de despropòsits judicials» i vulneracions de drets fonamentals.

Notícies relacionades

SUPORT INSTITUCIONAL / Granados va voler valorar també l’interès que ha despertat el cas de Rivas, sobre el qual s’ha arribat a pronunciar el president del Govern, Mariano Rajoy, que va dir que que calia «posar-se al seu lloc».

Juana Rivas està il·localitzable des de dimecres, dia en què havia d’entregar els seus dos fills al pare, resident a Itàlia, per ordre judicial. La dona no es va presentar al punt de recollida de Granada, i l’exmarit ha sol·licitat una ordre internacional de detenció contra ella.