Mor el sergent de la Policia Local ferit pel pistoler de Gavà

L'ajuntament distingirà Antonio López, de 50 anys, amb la Medalla de la Ciutat

 

  / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
GLÒRIA ESCRIG / BARCELONA

El sergent de la Policia Local de Gavà Antonio López, de 50 anys, que va resultar ferit a la mandíbula a conseqüència dels trets efectuats pel pistoler de Gavà, ha mort aquest migdia a l'Hospital de Belltvitge, on va ingressar el 6 de juliol passat.

L'agent va ser operat d'urgència, però la seva situació es va anar complicant a mesura que transcorrien els dies "perquè havia perdut molta sang", asseguren fonts municipals. L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s'ha desplaçat al centre sanitari per contactar amb els familiars després de saber que havia mort.

El pistoler de Gavà, Jordi Casas, també va ferir un altre agent als voltants del tanatori de Gavà, on es vetllava el cadàver de Miguel Martín, pare d'una antiga parella de Casas, que va morir a Miami Platja a conseqüència dels trets realitzats per Casas. 

DOL OFICIAL

L'Ajuntament de Gavà ha decretat tres dies de dol oficial per la mort d'Antonio López. En un comunicat, el consistori ha assenyalat que distingirà amb la Medalla de la Ciutat tant al sergent, que rebrà la distinció a títol pòstum, com l'altre agent ferit durant els fets, en reconeixement de la seva ràpida actuació per evitar que el tirador ferís més persones.

L'alcaldessa, Raquel Sánchez, ha mostrat el seu dolor a través d'un missatge a les xarxes socials: "Dia trist per a Gavà. Ha mort el sergent ferit fa dues setmanes. Un company, un gran professional i una persona molt afable. El trobarem a faltar".

Notícies relacionades

El nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, també s'ha manifestat en la mateixa línia: "El meu condol a la família i amics del sergent mort de la Policia Local de Gavà ferit en el tiroteig de fa unes setmanes".

També els Mossos d'Esquadra, a través de Twitter, han lamentat la mort del sergent, i han traslladat el "suport als familiars i companys".