INCIDENT AERI

Passatgers d'un avió a Dakar s'amotinen al Prat per impedir una deportació

Un ciutadà senegalès era portat de tornada al seu país, emmanillat, després d'haver intentat entrar a Espanya

El vol es va enlairar hores després sense 11 dels viatgers que s'havien negat a seure com a senyal de protesta

lainz39317782 170715212839

lainz39317782 170715212839

1
Es llegeix en minuts

Un grup de passatgers ha impedit que un avió rumb a Dakar s'enlairés a la seva hora de l'aeroport barceloní del Prat de Llobregat al negar-se a prendre seient en protesta per l'expulsió d'un senegalès que viatjava a l'aeronau. El vol va acabar sortint hores més tard.

Segons han explicat fonts de l'aerolínia Vueling, l'incident ha tingut lloc en un avió que tenia previst sortir de Barcelona a les 16.30 hores. Hi viatjava un senegalès que anava emmanillat i escortat per dos policies.

L'home era obligat a tornar al seu país d'origen després d'haver intentat entrar a Espanya malgrat no tenir permís de residència o treball. La situació irregular es va detectar a l'aeroport i no se li va arribar a permetre l'entrada en territori espanyol.

Laura Arau, una passatgera del vol, va explicar a aquest diari que l'home va començar a cridar quan el passatge estava entrant a l'avió i que, de forma "totalment instintiva i espontània", uns 50 viatgers es van solidaritzar amb ell i es van negar a ocupar els seus seients fins que s'anul·lés la seva expulsió. 

DESEMBARCAMENT DE TOT EL PASSATGE

Al cap d'una hora i mitja d'intentar sense èxit que el pilot renunciés a portar l'immigrant sense papers, s'ha presentat a l'avió la Guàrdia Civil, que ha forçat el desembarcament de tots els passatgers de l'avió.

Posteriorment, els agents han identificat 11 persones que havien participat en la protesta i a les quals el pilot de l'aeronau havia denunciat. No se'ls ha permès reincorporar-se a l'avió. "Crec que ens han assenyalat a l'atzar -comenta Arau-. I ara Vueling diu que no ens indemnitza i que, a més, ens prohibiran viatjar amb ells". L'avió s'ha enlairat unes hores més tard rumb a Dakar amb l'immigrant a bord.

Notícies relacionades

A més del retard a l'avió rumb a Dakar, un portaveu de Vueling, que té una freqüència setmanal al Senegal, ha informat que l'incident ha afectat el vol de tornada a Barcelona, que haurà de sortir demà al matí a l'haver-se excedit les hores d'activitat permeses per a la tripulació.

Això obligarà la companyia aèria a pagar estades en hotel als 176 passatgers que havien de viatjar aquest dissabte a Barcelona en aquell avió, a més de les indemnitzacions que corresponguin pels endarreriments, ha informat el portaveu de la companyia. Es tracta de la primera vegada que Vueling pateix un incident d'aquest tipus, ha afegit el portaveu.