LA PLAGA DE L'ESTIU

L'incendi al sud de França ja està controlat

El foc es va iniciar a uns 15 quilòmetres de la frontera catalana i ha calcinat unes 150 hectàrees

 

  / ACN

1
Es llegeix en minuts

Un incendi forestal al Voló (França), a uns 15 quilòmetres de la frontera espanyola, ha calcinat unes 150 hectàrees. El foc ja està controlat. Els Bombers de la Generalitat s'han desplaçat a la zona per ajudar en les tasques d'extinció i per intentar frenar l'avanç de les flames.

El foc va començar aquest divendres poc després de les cinc de la tarda i avançava cap a la serra de l'Albera, a la comarca francesa del Vallespir, en direcció cap a la costa.

La comunicació per carretera s'ha vist alterada. Però la circulació per l'AP-7 i la N-II s'ha normalitzada aquesta matinada després que l'incendi s'hagi donat per controlat, segons el Servei Català del Trànsit (SCT).

Notícies relacionades

Com a conseqüència de les flames, es va tallar l'AP-7 a la Jonquera entre les 21.13 hores i la 1.26, i les retencions es van normalitzar a la 1.52, mentre que a la N-II el tall va ser entre les 21.41 i les 00.22 hores.

El incendi va obligar a tallar la N-II en sentit nord pels talls que va patir la carretera francesa RD900, mentre que l'AP-7 es va veure afectada per la A-9 en territori francès.