Rajoy i Puigdemont es fan un petó a la plaça de Sant Jaume

L'artista urbà Tvboy anomena 'La tercera via' la seva última obra, ja esborrada, i deixa la interpretació de l'impossible petó --reconciliació o comiat-- en mans de la gent

dcaminal39279271 grafiti de beso rajoy puigdemont en la pl de sant jaume fot170713092556 / FERRAN SENDRA

dcaminal39279271 grafiti de beso rajoy puigdemont en la pl de sant jaume  fot170713092556
zentauroepp39286148 beso170713201339

/

1
Es llegeix en minuts

És possible que per un dia es parli del debat sobiranista no pas en els termes habituals, del que han dit aquí i han contestat allà, i viceversa, sinó que es parli d'un petó, d'un petó impossible, entre Mariano Rajoy i Carles Puigdemont. L'artista urbà Tvboy ha tornat a actuar i en certa manera ha decidit fer la seva particular aportació al procés, una obra que ha deixat estampada aquesta nit al costat de la plaça de Sant Jaume, a la desembocadura del carrer del Bisbe, i que ha batejat 'La tercera via'. El president de la Generalitat i el president del Govern espanyol en una actitud inèdita. De conciliació. O de comiat. Tot i que ha durat ben poc, ja que aquest dijous al matí aquesta mostra d'art efímer ha sigut esborrada.

INTERPRETACIÓ LLIURE

Notícies relacionades

“És el moment adequat”, explica l'artista, el mateix que fa uns mesos es va inventar un altre petó impossible, entre Ronaldo i Messi al passeig de Gràcia; el mateix que al seu dia va pintar una beatífica 'Santa Colau' a escassos metres de l'ajuntament barceloní i el mateix autor de la celebrada 'Wonder Carmena' a Madrid. “És el moment adequat. Volia esperar-me fins al setembre, per no saturar, però he preferit fer-ho ara perquè ves a saber en quin punt estarà tot això al setembre”. És un petó, potser polèmic, però només un petó. “La interpretació és lliure. Hi haurà qui ho veurà com un petó de comiat i hi haurà qui ho veurà com una reconciliació. Totes les interpretacions són vàlides, naturalment”.

'La tercera via', avisa, és el començament d'una sèrie. “De moment ja tinc pensada una segona versió, amb els mateixos personatges en una altra actitud”, diu. Un d'ells, Puigdemont, té en poder seu un exemplar dedicat per Tvboy d'un dibuix de si mateix caracteritzat com a Harry Potter. Ell mateix es va posar en contacte amb l'artista perquè l'hi enviés. Potser aquesta vegada no farà el mateix.