El Parlament aprova per unanimitat la Renda Garantida de Ciutadania

El nou subsidi de 564 euros mensuals començarà a cobrar-se a partir del 15 de setembre

icoy36677943 renda garantizada161221175315

icoy36677943 renda garantizada161221175315 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

El Parlament ha aprovat aquest dimecres per unanimitat la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), una ajuda de 564 euros mensuals, que augmentarà fins a arribar als 664 euros el 2020. La retribució, que entrarà en vigor a partir del 15 de setembre, substituirà la Renda Mínima d'Inserció (RMI), coneguda com a Pirmi i que era de 442 euros. El nou subsidi permetrà lluitar contra l'exclusió social i garantir una "vida digna". Els grups parlamentaris han coincidit a qualificar l'aprovació de la iniciativa de jornada històrica.

La prestació la percebran els 29.000 beneficiaris que cobren la RMI, així com totes aquelles persones que compleixin una sèrie de requisits com: tenir més de 23 anys, residir a Catalunya durant un mínim de dos anys, no tenir patrimoni més enllà de la primera residència i haver esgotat totes les prestacions.També podran demanar-la les famílies monoparentals amb contractes a temps parcial que no ingressin prou.

SUPORT POPULAR

Notícies relacionades

El subsidi és fruit d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va començar el 2013 i que va recollir 121.191 firmes de suport. Diosdado Toledano, portaveu de la comissió promotora de la ILP, ha assegurat que la renda garantida és "un avanç social" i un "autèntic salvavides" per a moltes famílies.

També ha recordat que el 6,7% de la població catalana viu en situació de pobresa severa i que la pobresa infantil i laboral van en augment: "És molt important que ens hàgim posat d'acord i ha sigut possible gràcies a haver fets tots concessions". Toledano i el també portaveu Sixte Garganté han comparegut aquest dimecres al ple del Parlament per obrir el debat final i han felicitat emocionats tots els que han treballat perquè sigui una realitat.