Net 'encierro' de Sant Fermí, el més ràpid fins ara

La carrera dels toros de la ramaderia de Jandilla ha durat dos minuts i 13 segons

Els serveis sanitaris han confirmat un mosso amb traumatisme cranial, ferit a la plaça de l’Ajuntament. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Els toros de la ramaderia de Jandilla han protagonitzat un cinquè 'encierro' de San Fermín molt veloç que ha sigut net i no ha deixat ferits per banya. La carrera ha durat 2 minuts i 13 segons, la més ràpida fins ara de les festes d'aquest any.

L''encierro' ha començat puntual a les 8 del matí, amb la sortida de la manada des dels corrals de Santo Domingo. Inicialment els esquellers s'han col·locat al capdavant, però aviat tres toros negres s'han anat avançant a tot el grup.

A mesura que corrien per la costa de Santo Domingo, tots tres s'han anat distanciat de la manada i han posat en dificultats els mossos pel fort ritme que marcaven, si bé han tingut un comportament noble, informa Europa Press.

Passat el tram de l'ajuntament, s'ha unit als tres toros del capdavant un toro groguenc i a l'arribada de tots quatre al revolt de Mercaderes s'ha viscut un dels moments de més tensió. Un corredor s'ha quedat parat al costat de la tanca a la part esquerra, un toro negre ha xocat primer contra ell i després el toro groguenc l'ha aixecat pels aires.

A continuació, els quatre toros han enfilat el carrer Estafeta mantenint la seva veloç carrera, cosa que ha dificultat que els corredors es poguessin situar davant de les banyes. El grup s'ha anat estirant, però no ha afluixat el ritme fins al final del carrer, quan ha donat als mossos millors condicions per posar-se davant de les banyes.

Al darrere, els dos últims toros corrien molt acompanyats pels esquellers, cosa que també ha dificultat que els mossos poguessin córrer davant d'aquests toros.

Notícies relacionades

Els toros del capdavant han entrat a la plaça taurina i han anat cap a la dreta, fins que els esquellers amb els últims toros han arribat a l'arena i han reunit els sis toros per introduir-los als corralets de la plaça.

Els sis toros seran lidiats a partir de les 18.30 hores pels toreros Miguel Ángel Perera, Cayetano i Roca Rey.