Madrid acull la més gran manifestació per l'orgull gai

Uns dos milions de persones participaran en la desfilada, que comptarà per primera vegada amb representants del PP a la capçalera

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Madrid es prepara per acollir aquesta tarda la més gran marxa de l'orgull gai més gran del món LGTB. La desfilada, que recorrerà grans artèries de la capital espanyola, començarà a l'estació d'Atocha a les 17.00 hores i s'espera que acabi a la mitjanit a la plaça de Colón.

Activistes pels drets LGTB, representants dels sindicats i dirigents de partits polítics encapçalaran la manifestació, que se celebra en el marc del World Pride. Es calcula que hi participaran uns dos milions de persones.

El PP formarà part per primera vegada de la capçalera d'aquesta marxa. Estarà representat a través de la vicesecretària d'Estudis i Programes, Andrea Levy, que compartirà pancarta, entre altres, amb Pablo Iglesias, secretari general de Podem; Albert Rivera, president de Ciutadans; Mónica Silvana, secretària de Moviments Socials i Diversitat del PSOE, i Xavi Doménech, coordinador general d'En Comú Podem.

VETO AL PP EN EL PASSAT

La pancarta de capçalera portarà per lema 'Pels drets LGTBI a tot el món'. Així mateix, hi haurà una segona pancarta de capçalera amb el lema 'Despatologització trans', que també portaran representants polítics i sindicals acompanyats del món de l'activisme LGTB, amb Jesús Generelo, president de la Federació Estatal de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals, al capdavant.

Notícies relacionades

L'any passat, la Federació LGTB i Cogam van vetar la participació del PP en la manifestació a l'entendre que no combregava amb els principis que es defensen en la marxa.

Però la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, sí que hi va ser convidada, però no com a representant del PP, sinó com a càrrec institucional.