ESTUPEFACCIÓ A XANGAI

Endarrerit un vol a la Xina després que una àvia llancés monedes en un motor

La passatgera buscava bon auguri abans de pujar a l'aparell, que anava en direcció a Canton

zentauroepp14439320 firefighters surround a qantas passenger plane which made an170628094323

zentauroepp14439320 firefighters surround a qantas passenger plane which made an170628094323 / WONG MAYE-E

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / PEKIN

Un avió gegant Airbus 380 de l'aerolínia China Southern es va enlairar amb retard després que una passatgera gran llancés algunes monedes en un dels motors de l'avió per buscar bons auguris per al viatge.

Notícies relacionades

Alguns passatgers van veure com la dona llançava monedes al motor des de l'escala d'accés, i van avisar la tripulació, segons informen diversos mitjans xinesos. Tècnics de manteniment van revisar el motor i van trobar al seu interior nou monedes petites que podien haver causat problemes, i fins i tot una fallada completa del propulsor. El vol, entre les ciutats de Xangai i Canton, va patir un retard de més de cinc hores. 

La passatgera, que anava acompanyada pel seu marit i altres familiars, semblava tenir mobilitat reduïda i al voltant dels 80 anys, segons van declarar alguns passatgers. En els últims anys s'han registrat nombrosos incidents protagonitzats per passatgers xinesos a bord d'avions, des de l'obertura de portes d'emergència amb l'aparell en terra fins a atacs al personal de vol. En resposta, el Govern xinès va crear una llista negra de persones a qui es prohibeix volar en avió.