SEGONA CONCENTRACIÓ DES DE L'OCTUBRE

Una festa 'rave' il·legal a Querol amenaça una zona protegida

L'ajuntament de la localitat denuncia l'alt risc d'incendi i l'acumulació d'escombraries al lloc, on s'han arribat a concentrar més de 200 cotxes

39036736 60

39036736 60

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Querol (Alt Camp) ha denunciat que en una zona protegida i amb un alt risc d'incendi s'està organitzant des de la mitjanit del dia 23 una festa 'rave' il·legal, la segona que es porta a terme al municipi des del mes d'octubre de l'any passat.

En un comunicat, el consistori ha assenyalat que aquest divendres a la nit va tenir coneixement de l'organització d'aquesta festa entre els termes de Montagut i Querol. Això va provocar que avisessin els Mossos d'Esquadra perquè inspeccionessin el lloc, però a l'arribar allà van veure que no hi havia ningú.

No obstant, a partir de la mitjanit, l'alcalde de la localitat i alguns regidors van començar a rebre trucades de propietaris de masies pròximes avisant que veien molts cotxes a la zona, alguns amb generadors.

L'ajuntament va tornar a requerir la presència dels Mossos, que hi van enviar una patrulla, però "la festa s'havia fet gran i no hi van poder fer res", destaquen en el citat comunicat. La policia autonòmica ha tallat els accessos als camins principals, però els participants hi arriben per altres camins alternatius.

200 AUTOMÒBILS

Notícies relacionades

Durant el dissabte, l'ajuntament ha calculat que es van concentrar a la zona uns 200 automòbils, "amb l'agreujant que es tracta d'una zona protegida i d'alt risc d'incendi, en un moment en què l'ajuntament no deixa de rebre comunicats d'Emergències de la Generalitat demanant precaució per no fer foc i extremar les precaucions".

En aquest espai "s'estan concentrant moltes persones, sense la presència de Bombers ni Agents Rurals, s'hi estan acumulant escombraries i deteriorant camins", han precisat.