Detinguts tres neonazis per agredir i insultar una parella homosexual a Chueca

Han passat a disposició judicial acusats d'un delicte d'odi

Concentració del col·lectiu gai, ahir a Chueca.

Concentració del col·lectiu gai, ahir a Chueca. / AFP / CÉSAR MANSO / JOSÉ LUIS ROCA / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut tres neonazis per agredir, escopir i insultar una parella homosexual a la plaça de Pedro Zerolo, al barri madrileny de Chueca, la matinada de divendres a dissabte. Els arrestats, de 18, 23 i 26 anys, han passat aquest diumenge a disposició judicial acusats d'un delicte d'odi, segons fonts policials.

Els fets es van produir cap a les 4.00 hores de la matinada de Sant Joan. Un dels agredits va avisar la Policia que estaven sent atacats per tres individus que, a més d'insultar-los per la seva condició sexual, dient-los "maricons", cridaven "consignes hitlerianes" i feien "la salutació nazi".

Notícies relacionades

Els tres detinguts, que són de nacionalitat espanyola, van fer gestos nazis, van escopir i van arribar a agredir les víctimes, però no consta que els agredits patissin lesions.

Des de divendres passat fins al pròxim 2 de juliol se celebra a la ciutat el World Pride Madrid. El seu acte central serà una manifestació que recorrerà el centre de la capital el pròxim 1 de juliol i que s'espera que sigui la més gran del món.