Protecció Civil de Portugal descarta ara que s'hagi estavellat un avió antiincendis

El mateix organisme havia dit a mitja tarda que un aparell portuguès s'havia accidentat

Protecció Civil de Portugal descarta ara que s'hagi estavellat un avió antiincendis

PAULO NOVAIS (EFE)

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / AVELAR

Fonts de l'Autoritat Nacional de Protecció Civil civil han desmentit que l'avió Canadair que a primera hora de la tarda s'havia donat per accidentat hagi patit cap incidència. Els responsables d'aquest organisme garanteixen que "no ha caigut cap aeronau que estigués participant en el combat de l'incendi al districte de Leiria". El comandant de l'operatiu Vaz Pinto ha assegurat que els 13 aparells que han operat a la zona estan tots en actiu.

Aquest dimarts a mitja tarda, altres fonts de Protecció Civil havien assegurat que un avió antiincendis, segons sembla portuguès, s'havia estavellat, han informat alguns mitjans locals. En l'operatiu hi havia 11 avions lluitant contra les flames, dels quals sis eren espanyols, tres francesos i dos italians, segons France Presse. 

Més de mil professionals, entre bombers, policies, metges i personal de Protecció Civil treballen en l'incendi de Pedrogao aquest dimarts, quatre dies després de començar. Hi ha més de 300 camions repartits sobre el territori, 11 excavadores i 13 mitjans aeris (8 avions i 5 helicòpters).

Notícies relacionades

L'últim balanç oficial és de 64 morts i 157 ferits, set dels quals estan greus. En cap d'aquests casos es pot dir que no es temi per la seva vida. Només hi ha un bomber entre les víctimes mortals. La immensa majoria són ciutadans que van perdre la vida intentant fugir per carretera d'un foc embogit.

Els serveis socials portuguesos s'han fet càrrec de 38 persones que aquest dimarts segueixen evacuades per culpa de l'avanç de l'incendi, que ha arrasat més de 30.000 hectàrees.