La foto que mostra l'extenuació dels bombers de Portugal

La imatge ha sigut publicada a Facebook per un dels bombers

extenuacin

extenuacin

1
Es llegeix en minuts

L'incendi de Portugal, que ja ha provocat la mort de 64 persones i ferides a 62, ha suposat un autèntic drama per al país veí. L'esgotament dels bombers, que han hagut de lluitar contra el desastre i que segueixen en les tasques d'extinció, ha quedat plasmat en una fotografia pujada a Facebook i que s'ha fet viral, en què es veu diversos d'ells completament extenuats sobre la gespa.

"Després d'una nit i un dia lluitant contra l'incendi forestal de Gois, també vam tenir dret a 25 minuts de platja fluvial, encara que coberta de fum", va escriure el bomber Pedro Brás al costat de la fotografia publicada a Facebook.

La seva lluita és la de centenars més de bombers que treballen sense descans per intentar sufocar el gegantí incendi forestal.

SEGUEIX LA LLUITA

Aquest dimarts, amb l'arribada del dia, els equips reestructuren el seu pla d'acció, més optimista que el d'ahir però cautelós per les condicions meteorològiques, que poden complicar les tasques d'extinció.

L'Institut Portuguès de Mar i Atmosfera (IPMA) preveu per a aquest dimarts temperatures del voltant de 39 graus i vents moderats a les zones afectades dels districtes de Leiria i Coïmbra.

Mentrestant, prossegueix la identificació de les víctimes, tasca en què treballa sense descans un equip de forenses, i es multipliquen les crítiques a la gestió de la tragèdia.

Notícies relacionades

Sobre aquesta qüestió, el president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, va apel·lar aquest dilluns a concentrar els esforços a combatre el foc, en lloc de discutir les causes i les possibles responsabilitats que pot comportar el succés.

"Ara la prioritat és el combat de l'incendi i el suport a les víctimes i a les famílies", va assenyalar el cap de l'Estat, que va afegir que "després tindrem tot el temps del món" per debatre sobre la resta d'assumptes.