METEOROLOGIA

La primera onada de calor del 2017 comença a remetre

Aquest diumenge encara queden 34 províncies amb avisos d'altes temperatures

 

  / ARXIU / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La primera onada de calor de l'any a Espanya s'acomiadarà aquest diumenge amb avisos per altes temperatures en 34 províncies. 15 de l'oest, el centre i el sud peninsular compten amb l'avís taronja (risc important) perquè els termòmetres marcaran entre 39 i 42 graus.

La predicció de l'Aemet, recollida per Servimedia, assenyala que aquest diumenge hi haurà temperatures significativament altes en bona part de l'interior de la Península, especialment a les valls del Guadalquivir, el Guadiana, i el Tajo. Els termòmetres repuntaran al nord de Galícia, el Cantàbric, Alto Ebro i Navarra, i baixaran a l'àrea mediterrània peninsular i el sud de Huelva. Continuaran amb valors molt per sobre per a aquesta època de l'any al vessant atlàntic, el Cantàbric occidental i la vall de l'Ebre. Les capitals més caloroses seran Badajoz i Còrdova (42º), Càceres i Sevilla (41), Toledo (40), Ciudad Real, Granada, Madrid, Salamanca, Valladolid i Zamora (39), i Guadalajara, Ourense, Palència i Saragossa (38).

PRIMERS NÚVOLS

Notícies relacionades

Aquest diumenge s'espera un dia assolellat a tot Espanya, excepte en algunes zones, ja que es generaran núvols d'evolució en àrees del Sistema Central, Extremadura, i l'oest de Castella-la Mancha i Andalusia, on hi ha probabilitat de xàfecs dispersos o tempestes, sobretot a les serres bètiques i del sud-est peninsular.

A més, al litoral gallec es formaran núvols baixos o bancs de boira i apareixerà nuvolositat d'evolució als Pirineus, que no deixarà precipitacions. Les Canàries tindran intervals nuvolosos al nord, sense descartar alguna pluja ocasional al matí a les illes de més relleu. I a l'Estret bufaran intervals de vent fort.

Temes:

Primavera Calor