PRIMERA VÍCTIMA a catalunya

Un ciclista mor per un cop de calor al Bages

L'home, de 66 anys, ha patit una aturada cardiorespiratòria mentre practicava esport

Protecció Civil desactiva l'alerta per onada de calor, després de quatre dies d'altes temperatures

abertran38843637 gra252  sevilla  11 06 2017   los term metros se disparan po170618135511

abertran38843637 gra252 sevilla 11 06 2017 los term metros se disparan po170618135511 / Jose Manuel Vidal

1
Es llegeix en minuts

Un ciclista de 66 anys ha mort aquest diumenge com a conseqüència, molt possiblement, d'un cop de calor patit mentre circulava per la carretera B-124 a Mura, al Bages. L'home ha patit una aturada cardiorespiratòria i, malgrat les maniobres de reanimació que li han practicat efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) al mateix lloc dels fets, no ha sobreviscut. Aquesta és la incidència més destacada de l'onada de calor que des de dijous ha afectat Catalunya i que ha registrat un total de 223 avisos al telèfon 061 del Cat Salut. En 147 d'aquests casos, ha sigut necessari enviar un metge o una ambulància a domicili.

La Direcció General de Protecció Civil ha donat per acabada l'alerta del pla Procicat per altes temperatures, després que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC-Meteocat) hagi donat també per finalitzat aquest diumenge l'avís per onada de calor. Durant aquests dies, s'ha superat el llindar de temperatura extrema en 45 municipis catalans. El cas més crític ha sigut el de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) que ha arribat als 35,9º, 2,4 més del que sol ser habitual en aquestes èpoques de l'any. La màxima a tot Catalunya l'ha marcat Vinebre (Ribera d'Ebre), amb 40,4º, 1,4 per sobre del seu llindar.

Pel que fa al subministrament elèctric, Endesa ha informat que no hi ha hagut incidències relacionades amb l'onada de calor, i ha detallat que el consum elèctric ha sigut d'entre un 15% i un 18% superior al de la setmana passada. De tota manera, aquests valors de consum han estat dins de la normalitat.

ATENCIÓ ALS MÉS VULNERABLES

Notícies relacionades

Protecció Civil ha estat en contacte permanent amb la Creu Roja i les empreses de teleassistència i ha establert dispositius preventius i de seguiment fent trucades i visites a les persones més vulnerables per evitar possibles incidències sanitàries derivades de la calor.

La Direcció General de Qualitat Ambiental ha informat de la previsió de possible superació del llindar d'ozó troposfèric aquest diumenge a la zona del Baix Llobregat, la Catalunya central i l'Alt Llobregat. A més, es manté l'episodi de contaminació ambiental per diòxid de nitrogen NO2 a la zona de Barcelona, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Temes:

Primavera Calor