Trobat un arsenal d'armes i explosius en una caseta a Sant Celoni

El col·leccionista no tenia llicència ni comptava amb autorització per al seu emmagatzematge

Les armes van quedar dipositades a la Intervenció d’Armes de Canovelles. / GUÀRDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha intervingut un arsenal de gairebé 13.000 cartutxos, 20 quilos de pólvora, 29 granades i un coet per a avions de combat que emmagatzemava sense permís un col·leccionista en una caseta d'un solar de Sant Celoni (Vallès Oriental, Barcelona).

El propietari de l'arsenal ha sigut denunciat per un delicte de tinença d'armes, munició i explosius per emmagatzemar de forma fraudulenta el material explosiu, les armes i la munició al solar, situat a l'interior de la població de Sant Celoni, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Agents de l'institut armat es van dirigir a la localitat davant les sospites que hi havia una persona que emmagatzemava l'arsenal de forma fraudulenta i, després de localitzar-lo, van procedir a inspeccionar, amb el seu consentiment, la caseta que tenia en un solar de la seva propietat.

A dins de la caseta, els agents van trobar gran quantitat de material explosiu, munició i armes, per als quals el col·leccionista no tenia llicència ni comptava amb autorització per al seu emmagatzematge.

Concretament, els agents van intervenir una escopeta del calibre 12, sis canons de rifle, un canó d'escopeta paral·lela, 29 granades de mà, 20 quilos de pólvora, 42 detonadors pirotècnics, 17 detonadors espoleta i un detonador elèctric.

També van decomissar una espoleta per a granada de mà, un coet GR MK sense càrrega, cinc cartutxos antiaeris, cinc caps de projectils, cinc granades de morter, 18 mines antipersones i vuit mines antiblindats, així com 12.934 cartutxos de diferents calibre.

Notícies relacionades

Agents del Grup de Desactivació d'Explosius (Gedex) de la Guàrdia Civil es van desplaçar a Sant Celoni per supervisar el material trobat i retirar els artefactes i explosius per a la seva avaluació, anàlisi i desactivació.

La resta de productes intervinguts van ser traslladats a dependències de la Guàrdia Civil a Canovelles (Vallès Oriental), on es van comptabilitzar, i posteriorment al dipòsit d'una armeria de Granollers (Vallès Oriental), mentre que les armes van quedar dipositades a la Intervenció d'Armes de Canovelles.