NITS TROPICALS

La calor s'instal·la i hi haurà màximes de 40º

Les altes temperatures es mantindran almenys fins al cap de setmana vinent

 

  / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts

Dies de platja. Una massa d'aire càlid s'ha instal·lat sobre la península Ibèrica i davant la falta de vent es mantindrà almenys fins al cap de setmana vinent i donarà lloc a un "prolongat" episodi d'altes temperatures, que arribaran als 40 graus centígrads de màxima, mentre que les mínimes no baixaran en molts punts de 20 graus centígrads, de manera que s'esperen "nits tropicals".

A Catalunya s'espera un cap de setmana de sol, amb l'excepció de zones del Pirineu, encara que sense arribar a temperatures tan altes. No obstant, es podria arribar als 30º, segons el Meteocat.

Segons ha explicat el portaveu de l'Aemet, Rubén del Campo, a Europa Press, aquest cap de setmana predominarà l'estabilitat i el cel poc ennuvolat a la major part d'Espanya, encara que diumenge hi podria haver algunes pluges febles al Pirineu i al Cantàbric oriental i dilluns al Cantàbric, així com a les illes Canàries de més relleu. Aquestes precisament seran les zones "més fresques" i l'àrea de la costa est "no estarà tan afectada" per la calor.

Del Campo espera que aquest dissabte es produirà un ascens "bastant generalitzat" de les temperatures -de 3 a 5 graus centígrads-, fins a situar-se en valors "clarament" més alts dels habituals en aquesta època de l'any en moltes zones de l'interior peninsular. A més, aquesta pujada serà notable, de 6 a 9 graus centígrads, en punts del Cantàbric oriental.

Diumenge, encara que lleugerament, seguiran pujant a tots els punts excepte al Cantàbric, on cauran de manera notable. Mentrestant, dilluns els termòmetres insistiran a pujar i dimarts s'estabilitzaran i no hi haurà canvis pràcticament durant tota la setmana i fins i tot encara hi podria haver "algun repunt".

Notícies relacionades

"Això significa que les temperatures seran més altes que els valors normals, i les zones on seran més elevades són les de les valls del Guadalquivir, el Tajo, el Guadiana, l'Ebre i a les zones centrals de la vall del Duero", ha detallat.

Així mateix, ha destacat que aquest cap de setmana "pràcticament" no hi haurà precipitacions significatives, excepte algun possible xàfec dissabte als Pirineus i diumenge al Cantàbric.

Temes:

Calor