Les discos d'Euskadi no podran donar entrades gratis a les dones ni cobrar-los menys

El Govern basc prepara un decret per acabar amb la pràctica gens "igualitària" de determinats locals

discoteca

discoteca

1
Es llegeix en minuts

Les discoteques i altres establiments d'oci d'Euskadi no podran establir diferències en el preu de les entrades en funció del sexe, l'origen o la creença religiosa dels clients, i això acabarà amb la pràctica d'alguns locals d'aquesta mena de vendre entrades més barates a les dones o fins i tot no cobrar-los per accedir a aquests establiments.

Aquesta mesura apareix recollida a l'esborrany del 'Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives', un text que encara no és definitiu i que, per tant, podria ser objecte d'algunes modificacions.

No obstant, la voluntat del Govern basc és acabar amb la pràctica gens "igualitària" que fan determinats locals d'oci -discoteques, principalment- de fixar preus diferents per a l'entrada en funció de si el client és home o dona, segons han explicat aquest divendres en una roda de premsa el viceconseller de Seguretat, Josu Zubiaga, i el director de Joc i Espectacles del Govern Basc, Aitor Uriarte, en declaracions recollides per Europa Press.

Zubiaga i Uriarte han ofert una roda de premsa a Vitòria per presentar l'esborrany del 'Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives', que els pròxims dies estarà obert a les al·legacions dels ciutadans, institucions i organismes que vulguin aportar les seves propostes.

El Departament de Seguretat de l'Executiu autonòmic confia que un cop analitzades les propostes que es rebin i introduïdes, si és el cas, les corresponents modificacions al text, el reglament es pugui aprovar abans de final d'any. L'entrada en vigor de la nova norma no seria, no obstant, fins a principis del 2018.

Entre les novetats que es recullen en l'esborrany s'inclou la prohibició que els establiments d'oci i espectacles estableixin diferències en el preu de l'entrada en funció del sexe, l'origen o la religió dels clients.

"FORA D'ÈPOCA"

Notícies relacionades

Zubiaga i Uriarte han destacat que encara és pràctica habitual en alguns d'aquests negocis cobrar menys per l'entrada a les noies que als nois, i que fins i tot es fan promocions perquè les dones puguin entrar gratis en aquests locals.

Tots dos han coincidit que aquesta forma d'actuar no és "igualitària". Zubiaga ha assegurat que qualsevol representant institucional que posi en marxa una reforma de la normativa d'espectacles que no tingui en compte la necessitat d'acabar amb aquestes pràctiques "estaria fora d'època".