Absolta una mare que va instal·lar una 'app' al mòbil de la seva filla per gravar les seves converses

La dona va justificar que la nena, víctima de 'bullying' anys enrere, patia alteracions d'ànim i volia saber què li passava

 

  / AFP / MICHAEL NAGLE

2
Es llegeix en minuts

Un jutjat de Pamplona ha absolt una dona d'un delicte continuat de descobriment i revelació de secrets per col·locar una aplicació al mòbil de la seva filla, menor d'edat, per gravar les seves converses telefòniques. Un delicte pel qual el Ministeri Fiscal sol·licitava quatre anys de presó.

El jutge, explica Europa Press, considera provat que l'acusada, que està separada de la seva parella i que té la custòdia de la filla de tots dos, va col·locar aquesta aplicació al telèfon de la menor "amb la intenció de saber què li estava passant a la seva filla", que presentava "alteracions d'ànim, que a vegades plorava després de parlar per telèfon" i que "mostrava malestar i por". La jove havia sigut víctima d'un episodi de 'bullying' uns anys abans que havia comportat el seu canvi de centre escolar.

"SENSE CONSENTIMENT"

Entre els dies 25 de maig i 5 de juny del 2015, l'acusada va gravar les converses, "sense coneixement ni consentiment" de la seva filla menor d'edat, que en aquelles dates tenia onze anys. A la vista del contingut de les converses entre la nena i el seu pare, va interposar l'1 de juliol del 2015 una denúncia contra la seva exparella que va ser arxivada.

En aquest procés es va sol·licitar un informe pericial psicològic de la menor en què s'assenyalava que "no es detectava situació de maltractament per part del pare, i s'arribava a la conclusió que aquest exercia una sobrecàrrega i opressió en la seva filla perquè s'ocupés de determinades qüestions per a les quals no està psicològicament ni evolutivament preparada" i es recomanava que la nena rebés tractament psicològic.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el jutge considera que és "altament probable que l'acusada actués amb la finalitat de descobrir què li passava a la seva filla més enllà del que aquesta pogués tractar amb el seu pare, afectant intencionadament de forma directa la intimitat de la menor, però no així ni intencionadament ni en forma directa, la intimitat del denunciant", el pare de la menor. Així mateix, assenyala que la finalitat de l'acusada anava "més enllà d'evitar el canvi de custòdia de la nena gravant les seves converses" sinó que buscava "salvaguardar la menor dels perills a quès es pogués enfrontar, en els quals concorria un possible risc per a la seva integritat moral, i un risc cert per al seu normal desenvolupament psíquic".

Per tot això, l'absol del delicte de descobriment i revelació de secrets. La sentència no és ferma i s'hi pot interposar recurs d'apel·lació.