DURANT 24 HORES

Tancada de sanitaris a l'Hospital Sant Joan de Reus

Els professionals protesten contra les retallades salarials

 

  / ROGER SEGURA

1
Es llegeix en minuts

Mig centenar de professionals sanitaris protagonitzen des de les 9.00 hores d'aquest dimecres una tancada de 24 hores al vestíbul de l'Hospital Sant Joan de Reus (Tarragona) per protestar contra les retallades salarials.

La presidenta del comitè d'empresa, Alicia Martín, ha valorat "molt positivament" la participació en la protesta, que ha comptat també amb xerrades i taules rodones sobre la sanitat pública.

La tancada, organitzada pel comitè d'empresa, vol reivindicar que fa més de set anys que els treballadors pateixen retallades salarials pel dèficit de 8,4 milions que arrossega el centre degut a una "mala gestió" de l'hospital.

Notícies relacionades

"Estem molt cansats i veiem que al gener el CatSalut --Servei Català de la Salut-- ens intervindrà però abans ningú s'està fent càrrec dels nostres problemes", ha criticat Martín.

L'hospital passarà a ser titularitat conjunta entre l'Ajuntament de Reus i la Conselleria de Salut de la Generalitat i es crearà una entitat pública mixta nova amb el 55% en mans del Govern --que també assumirà totes les càrregues financeres-- i el 45% seguirà en mans municipals.