POLÈMICA SEXUAL

Protesta en un institut de Lleida per les teories homòfobes d'un professor de filosofia

"Ser gai és antinatural, és com un coix o un borni, és inexplicable", va exposar el docent

Els alumnes van sortir de classe i aquest dimecres han protestat al pati del centre

 

  / ACN / LAURA CORTES

1
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

Sense apel·lar Sòcrates, Descartes o Kafka, 'motu proprio', obviant el contingut del temari i els principis de respecte més elementals a la diversitat sexual que contempla la llei i sostenint que les relacions entre persones del mateix sexe són antinaturals. Ningú s'esperaria que una cosa així passi a classe de filosofia, però així va ser. En poden donar fe els alumnes de 4t d'ESO de l'institut Samuel Gili i Gaya de Lleida, que no donaven crèdit a les declaracions del seu professor. 

"Ser homosexual és antinatural, és com un coix o un borni, és inexplicable", va exposar el docent davant la pregunta d'una noia, segons explica una alumna al seu Facebook. Com a conseqüència de la sorprenent declaració, el xaval que qüestionava aquests postulats es va aixecar del seient i se'n va anar de classe. Poc després, els seus companys feien el mateix. Dues alumnes van explicar el que havia passat a la direcció de l'institut.

Notícies relacionades

Aquest matí s'ha fet una concentració al pati del centre en què més d'un centenar de joves s'han concentrat en protesta per l'actitud homòfoba del professor, que no ha assistit a classe aquest dimecres. Fonts del Departament d'Ensenyament han qualificat de "reprovables i poc afortunades" les paraules del docent, i han avançat que mediaran entre el professor i els seus alumnes per mirar de reconduir la situació. 

Des del col·lectiu gai, han reclamat a les autoritats "una rèplica a l'altura de la gravetat dels fets", com exposa Abel Huete, vicepresident de Colors de Ponent. Per la seva banda, Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), ha lamentat que torni a quedar en evidència la falta d'implementació de la llei antihomofòbia i dels consegüents protocols per a aquesta mena de casos. "La Generalitat arxiva molts expedients argumentant que no hi ha testimonis, doncs bé, en aquest cas hi ha tota una classe per testificar-ho", ha asseverat Rodríguez.