SANITAT PÚBLICA

La Comunitat de Madrid prohibeix el reiki: ni publicitat ni promoció als hospitals públics

És una pseudociència que consisteix en la suposada transmissió d'energia imposant les mans

Treballadors de l’Hospital 12 de Octubre de Madrid han sortit al carrer i han tallat el trànsit en protesta per les retallades.

Treballadors de l’Hospital 12 de Octubre de Madrid han sortit al carrer i han tallat el trànsit en protesta per les retallades. / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

El Servei Madrileny de Salut ha demanat als hospitals públics que no publicitin ni promocionin el reiki, una pseudociència que consisteix en la suposada transmissió d'energia imposant les mans.

Així ho ha demanat el Sermas en una circular interna, segons han explicat fonts de la Conselleria, que detallen que ja fa mesos que es va prohibir la pràctica de reiki en aquells hospitals on es proporcionava.

El portaveu del Govern regional, Ángel Garrido, ha explicat en roda de premsa que correspon a la Conselleria de Sanitat determinar quines pràctiques són les que es poden definir com a mèdiques i quines no.

Notícies relacionades

"Al voltant d'aquesta decisió, basada exclusivament en criteris tècnics i mèdics, es conformen les pràctiques que es poden impartir com a mèdiques en hospitals i centres de salut", ha recalcat Garrido.

César Pascual, cap de la Direcció General de Coordinació de l'Assistència Sanitària (òrgan de qui parteix l'ordre), ha explicat a 'Redacción Médica' que es busca protegir el pacient. “En el seu moment ja es va deixar de fer als hospitals, però hem vist que alguns centres seguien permetent que algunes associacions la promocionessin en els seus espais i la instrucció el que diu és que no se li faci cap publicitat”, indica.