Les màximes arribaran aquest dimecres gairebé als 40 graus al sud

A Catalunya s'esperen precipitacions i vents forts a Girona

 

  / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

Les temperatures màximes arribaran aquest dimecres, 7 de juny, gairebé als 40 graus al sud peninsular. A la Península la màxima seran els 37 graus previstos a Jaén, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), en una jornada en què els fenòmens costaners posaran en risc groc Girona i Cadis.

Aquest dimecres hi haurà un predomini de cels poc ennuvolats o clars a la major part del país. No obstant, al nord-est de Catalunya estarà ennuvolat, amb probables precipitacions febles i disperses durant el matí.

S'esperen intervals de núvols baixos matinals al golf de València, Balears, Cantàbric oriental i alt Ebre, i alguns núvols d'evolució diürna en zones de muntanya de la meitat nord peninsular, amb intervals de núvols al nord de les Canàries, amb baixa probabilitat de pluges febles.

Notícies relacionades

Les temperatures diürnes aniran en descens a l'àrea mediterrània i l'Estret, i en ascens a la resta de la Península, localment notable a l'interior dels terços nord i oest, on és probable que se superin els 35 graus a la vall del Guadalquivir.

Hi haurà vent del nord a les Canàries i al nord-est de Girona, amb intervals de fort; de l'est o sud-est al terç sud-est peninsular i a les Balears, augmentant a fort o amb intervals de fort a l'Estret i al litoral d'Almeria.

Temes:

Estiu Calor