Segons l'Aemet

L'estiu serà més calorós del que és habitual a tot Espanya

Entre el juny i l'agost hi ha una probabilitat del 50% que les temperatures superin els valors normals

 

  / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts

Aquest estiu portarà temperatures més altes del que és habitual a tot Espanya, sobretot a la Península i les Balears, mentre que el més probable és que hi hagi pluges normals per a aquesta època de l'any a tot arreu del país.

Aquesta és la predicció estacional de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per als mesos de juny, juliol i agost, a la qual ha tingut accés Servimedia i que extreu dades de diversos models amb què treballa aquest organisme, que proporcionen informació probabilística del temps per als pròxims mesos.

Així, l'Aemet pronostica que durant l'estiu climatològic entre el juny i l'agost hi ha una probabilitat del 50% que les temperatures superin els valors habituals a la Península i les Balears i d'un 45% a les Canàries, tenint en compte com a referència el període entre el 1981 i el 2010.

LES PLUGES HABITUALS

Pel que fa a les precipitacions, no aprecia diferències significatives respecte als valors propis de l'estació estival, ja que els escenaris humit, normal i sec es reparteixen a parts iguals, un 33% de probabilitats.

Notícies relacionades

L'any passat, l'Aemet va predir que l'estiu del 2016 seria més calorós que de costum a tot Espanya llevat del quadrant nord-oest peninsular, i portaria precipitacions inferiors als valors normals en aquesta estació. Finalment, l'estiu climatològic de l'any passat (període comprès entre l'1 de juny i el 31 d'agost) va tenir un caràcter molt càlid, amb una temperatura mitjana de 24,2 ºC, que suposa 1,2 ºC més de la mitjana, i va ser el tercer més calorós des que va començar el registre històric el 1965, només darrere dels del 2003 i el 2015.

A més, l'estiu passat va ser molt sec en el conjunt d'Espanya, amb una precipitació mitjana de 36 litres per metre quadrat, xifra que suposa un 51% menys del valor mitjà del trimestre estival.