Detingut un home per atacar els policies d'una comissaria de l'Hospitalet

Es tracta d'un ciutadà que ja va ser arrestat a Vic per atacar agents dels Mossos d'Esquadra

És un ciutadà marroquí amb antecedents psiquiàtrics que no té vincles gihadistes

GRA361. LA JONQUERA (GIRONA), 07/02/2014. Los Mossos d’Esquadra, junto a la Policía Nacional, Guardia Civil, y Policías Locales, realizan un operativo de control en la frontera en La Jonquera, Girona. EFE/Robin Townsend

GRA361. LA JONQUERA (GIRONA), 07/02/2014. Los Mossos d’Esquadra, junto a la Policía Nacional, Guardia Civil, y Policías Locales, realizan un operativo de control en la frontera en La Jonquera, Girona. EFE/Robin Townsend / Robin Townsend (EFE)

1
Es llegeix en minuts
G. SÀNCHEZ / A. BAQUERO

Un home de 35 anys i de nacionalitat marroquina ha sigut detingut aquest dimarts a les 17.30 hores després d'atacar diversos agents del Cos Nacional de Policia a l'interior d'una comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, segons han confirmat fonts del mateix cos de seguretat.

El sospitós ha entrat a l'edifici policial, ubicat a la rambla de Just Oliveres, i s'ha assegut a la zona on esperaven torn les persones pretenien renovar-se el DNI. El més habitual, aclareixen fonts policials, és que els ciutadans vagin al taulell d'informació a l'accedir a la comissaria i, després d'agafar el número de la tanda, es posin a la cua.

Aquest home, que a més donava mostres de no ser-hi tot, s'ha saltat aquest pas preliminar. Un agent se li ha acostat per esbrinar què hi feia. La seva resposta, segons fonts policials, ha sigut abraonar-se-li i intentar prendre-li l'arma, cosa que no ha aconseguit.

En la batussa hi han intervingut tres agents més i entre tots l'han pogut reduir. Tots quatre han quedat ferits "lleument", com el detingut, que ha sigut traslladat a un hospital per rebre una revisió mèdica.

REINCIDENT A VIC 

El sospitós ja va ser detingut el 24 de maig passat després d'atacar uns agents dels Mossos d’Esquadra a la comissaria de Vic. Segons fonts del cos nacional, acumula nou arrestos per enfrontaments amb la policia i actualment està en procés d'expulsió de l'Estat. És una persona "desequilibrada" que ha sigut ingressada repetidament en hospitals psiquiàtrics i que no té cap connexió amb el terrorisme gihadista.

Notícies relacionades

Fa poques setmanes, a Vic, va agredir els dos mossos que van sortir a preguntar-li què feia després que als policies els cridés l'atenció que fes una bona estona que rondava els contenidors dels voltants de l'Àrea Bàsica Policial. Així que els policies van estar a la seva altura, va intentar ferir-los amb un filferro. Va ser reduït i va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial. 

Aquest nou episodi, saldat amb un nou ensurt, arriba en un context de màxima alerta terrorista després dels atemptats a Londres, Manchester i París. En aquest últim, que s'ha produït aquest mateix dimarts, un home armat amb un martell ha atacat un agent francès. Els policies són un objectiu prioritari per als terroristes de l'autoproclamat Estat Islàmic.