XÀFECS

Pluges i tempestes posen en alerta lleu Catalunya

Les precipitacions acumularan fins a 20 litres per metre quadrat a l'hora

S'han activat avisos de color groc, que indiquen risc, en 17 províncies espanyoles

Vianants es protegeixen de la pluja amb paraigües pels carrers del barri gòtic el setembre passat

Vianants es protegeixen de la pluja amb paraigües pels carrers del barri gòtic el setembre passat / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Les pluges i les tempestes a la meitat est d'Espanya, que s'estendran també per la cornisa cantàbrica i Galícia, provocaran aquest diumenge que s'activin avisos de color groc (que implica risc) en 17 províncies, entre elles BarcelonaTarragonaLleida i Girona.

Aquestes pluges acumularan fins a 20 litres per metre quadrat a l'hora, i les tempestes podran anar acompanyades en algunes zones de calamarsa, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Osca, Terol, Saragossa, Albacete, Conca, Guadalajara, Segòvia, Sòria, Madrid, Alacant, Castelló, València i Múrcia també es troben en estat d'alerta per les pluges.

Predomini de nuvolositat d'evolució diürna en gran part del centre i a la meitat est peninsular, que disminuirà per l'oest al final del dia. De forma més dispersa i amb menys intensitat també es podran produir a les Balears i en altres punts del nord i est, sobretot en proximitats d'àrees muntanyoses.

El cel es mostrarà poc ennuvolat al sud i al sud-oest peninsular, i a les Canàries es podran observar intervals de núvols al nord, que podran anar acompanyats de precipitacions febles al nord de les illes de més relleu.

BAIXADA DE TEMPERATURES

Notícies relacionades

Les temperatures patiran un ascens al Cantàbric occidental, mentre que a la resta de la Península, a les Balears i a les Canàries baixaran.

El vent serà de component nord a la meitat nord de la península, a l'est de les Balears i a l'oest a l'àrea de l'Estret i a l'illa d'Alborán. A les Canàries, alisis amb intensitat forta.